Òscar Fernández

Joventut Ferros Iluro 29 - OAR Gràcia 26. Victòria de categoria

El màxim representant de l'hanbol mataroní assoleix la permanència en primera divisió tres jornades abans de la conclusió del campionat

El Joventut Ferros Iluro va aconseguir la victòria davant l'OAR Gràcia de Sabadell i d'aquesta manera va assegurar matemàticament la permanència en primera divisió. Els homes de Guiteras van iniciar el matx amb imprecisions i pèrdues de possessió, fet que va aprofitar el Gràcia per posar-se davant el marcador, amb un 2-4 al minut 6. Els mataronins sabien de la importància del partit i semblaven poc concentrats. Per part dels sabadellencs, Vilella semblava imparable i causava molts problemes a la defensa groc i negra. El jugador visitant va aconseguir en aquests primers compassos tres gols gairebé consecutius.

A mida que anaven passant els minuts, el Joventut va anar trobant el seu lloc a la pista i va començar a jugar amb més confiança. Sergi Tria va aconseguir la igualada al minut 10 després de transformar un penal. Els homes de Guiteras dominaven el joc però no aconseguien distanciar-se en el marcador. Els verd-i-blancs seguien en el partit gràcies als gols de Vilella i sobretot, la conducció de Rocher. El porter mataroní, Alberto Ruiz, va protagonitzar un parell d'accions de mèrit que van esperonar la grada. Malgrat el bon joc, dues expulsions, una de Velasco al minut 16 i una altra d'Igual al 26, van desestabilitzar el bloc mataroní provocant que l'OAR Gràcia enfilés el camí dels vestuaris per davant al marcador gràcies a un gol de Conejero (14-15).

Control a la segona part A la represa, el Joventut va fer-se ràpidament amb el control del joc. Raga va deixar anar el seu braç i amb els seus gols va servir de punta de llança. Fusté estava molt inspirat i ajudava perfectament a Tria en la distribució de la pilota en atac. Els sabadellencs a penes podien seguir el fort ritme dels de Guiteras i només podien aturar-los mitjançant accions antireglamentàries, ni tan sols Rocher, que s'havia mostrat molt participatiu durant la primera part, va poder entrar en joc.

Al quart d'hora, Quindós, molt treballador durant tot el matx, posava el 22-19 amb un bell gol en suspensió des de l'extrem. Dos minuts després, Rocher fallava un penal, segellant una segona part nefasta pels sabadellencs. Ja en el minut 18, Tria, en una jugada personal de molta valentia des de la banda esquerra, aconseguia la màxima diferència al marcador, 25-20. Aquest forat va provocar que l'entrenador dels verd-i-blancs demanés temps mort. Però ja era massa tard. Els de Guiteras ja veien la permanència a tocar i, fent gala de la sang freda que els hi ha faltat en altres ocasions, van saber mantenir la diferència fins al final.

Guiteras, satisfet Encara a la pista després del partit, Guiteras elogiava la tasca feta pels seus homes durant tota la temporada, “per un equip jove i sense experiència era un repte i una incògnita. Hem aconseguit la permanència de manera brillant, penso que podem estar satisfets”. La primera divisió és la categoria de plata de l'handbol nacional, on hi juguen equips molt experimentats i amb moltra tradició. Per Guiteras, la clau per la permanència ha estat “tenir un equip jove en evolució que és el més homogeni i amb més futur de la categoria. Ara el repte és mantenir-lo”. Ja en referència al partit el tècnic mataroní ha comentat que “s'ha notat que portem tota una temporada. Hem après dels errors i les situacions als últims minuts”.

LA FITXA

Joventut Ferros Iluro: Comas, Gomà, Igual, Velasco, Fuster, Capdevila, Ruiz, Pedragosa, Rodríguez, Quindós, Raga, Tria, Cuquet, Torres.

OAR Gràcia Sabadell: Jornet, Rocher, Cabañas, Farrés, Gavilán, Benedicto, Palomares, Garcés, Oriol Farrés, Gea, Conejero, Vilella, Pere Farrés.

Marcador cada 5 minuts: 2-2, 4-5, 9-6, 12-9, 13-12, 14-15, 15-16, 19-18, 22-20, 25-21, 28-24, 29-26.