Ò.F.

Josep Maria Margall: 'El bàsquet de Mataró es mereixeria estar més amunt'

L'entrenador del Romauto valora la seva primera temporada a la banqueta unionista

Josep Maria Margall, més que un entrenador, és un símbol del bàsquet català. Com a jugador de la Penya, va arribar a ser un dels líders més carismàtics que es recorden a Badalona. Ara transmet tota la seva ex-periència als jugadors del U.E.Romauto.

Quines espectatives tenies quan vas arribar?
J.M.- Era conscient que em ficava en un món que no co-neixia, perquè només seguia l'Euroleague i l'ACB. Ja havia sigut segon entrenador a la Penya i a altres equips, i sempre m'ha agradat. Tenia clar que volia ser entrenador i que a segons quina categoria no volia anar, perquè sé el grau d'exigència que tinc.
Volia entrar al món del bàsquet semiprofessional sent primer entrenador, assumint els encerts i els errors, i el Romauto m'ha donat una bona oportunitat.

Com valores la temporada a nivell esportiu?
J.M.-Estic satisfet. Si bé hem perdut alguns partits als últims segons, també hi ha hagut d'altres que els hem sabut guanyar amb un triple o una jugada al final. En general ha sigut positiu. Més que el meu parer, m'importa molt la opinió de la gent, la impressió que hagi tingut sobre el joc de l'equip.

La manca d'experiència de la plantilla ha sigut un problema...
J.M.- Aquesta és una queixa que tenim tots. Ja m'agradaria estar entrenant als Lakers sense dir res, amb jugadors boníssims, però aquí tenim jugadors joves que encara han d'apendre a jugar a bàsquet. Lo important és que els jugadors aprenguin per guanyar per la seva qualitat.

Què és el que ha aportat Lampropoulos?
J.M.- En Fotis va venir perquè vam tenir dues baixes. Havíem de buscar un jugador, algú que aportès alguna cosa que no tinguéssim a casa. Faig una valoració molt bona de la seva aportació, encara que en alguns partits no ha donat tot el que podia donar, ens ha donat molta seguretat en el rebot i més consistència.

Acabes contracte aquest any. Què faràs l'any que ve?
J.M.- Personalment, tinc dos objectius: anar amunt i intentar millorar el que hem fet aquest any. Demano a l'entitat que faci un esforç per formar un equip per pujar o bé consolidar un grup amb possibilitats de projecció. Ja he parlat amb el president sobre qüestions econòmiques, i penso que Mataró, amb la història que té, es mereix estar més amunt. S'ha de ser ambiciòs i implicar el club i a la ciutat.

El Pavelló Josep Mora està una mica degradat...
J.M.-Sí, jo vaig estar a la inaguració quan tenia 15 anys i ara tinc 49. El pavelló hi ha el que hi ha, i no en tenim prou. Hem d'anar sempre a més, no ens podem estancar. S'ha de ser ambiciós.

Serà important seguir treballant amb la base...
J.M.- Els equips de base al club estan molt bé. Potser està millor el femení que el masculí, perquè al femení hi ha menys gent. Els nois se'ls emporta el Barça i el Joventut, i és més difícil treballar. Es treballa bé, però tot depèn de ser conscients d'on estem i el que podem fer.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive