S. F.

Evolution fa autocrítica de cara a organitzar amb èxit la propera Challenge

L'empresa organitzadora assenyala les decisions dels jutges i el problema del drafting com els dos punts importants a millorar respecte la Half

Aprendre dels errors per millorar de cara al futur. Amb aquesta actitud es va mostrar Roberto Mondéjar, de l’empresa Evolution, a l’hora de valorar com havia transcorregut la Half Challenge, esdeveniment enorme que servia d’aperitiu de cara a la I Challenge Costa Barcelona Maresme que s’ha de disputar el 4 d’octubre a la comarca. Mondéjar va explicar en una trobada amb la premsa que mai s’havia vist “un esdeveniment així al nostre país”, tot i que ràpidament va anar a assenyalar els punts a millorar, ja que segons ell l’autocrítica és clau per poder créixer. En aquest sentit, els punts candents van ser els referents al drafting en la part de ciclisme i també en les sancions dels jutges escollits per la Federació Catalana.

Per Mondéjar, el drafting es podria haver evitat de part dels triatletes, qui recorda corren “en primera instància contra si mateixos”, pel que en aquest sentit va voler remarcar la responsabilitat de molts corredors d’estar fent drafting i no intentar evitar-ho. I aquí va entrar en joc les decisions dels jutges, que van sancionar a part dels grups que es formaven i a altres parts no. “Nosaltres no podem anar en contra de les decisions d’un jutge escollit per la Federació, però ja hem fet gestions per buscar fora altres jutges si els que ens ofereix la Federació no estan suficientment preparats”. Des d’Evolution s’ha explicat també que malgrat aquests contratemps, si sancionen per una falta és totalment vigent malgrat no es sancioni al del costat.

Roberto Mondéjar es va mostrar “trist” per la situació, i va negar que el problema estigués en el recorregut, excusa emprada per corredors per justificar els grups que es formaven. “Vam poder veure les càmeres dels helicòpters del Servei Català de Trànsit, i entre els grups hi havia distàncies de dos quilòmetres, pel que es podria haver evitat”, va explicar. Això, junt amb les decisions estranyes dels jutges van provocar tota la polèmica. Uns jutges que van ser molts menys dels que la Federació havia pactat amb els organitzadors.

De cara a la Challenge hi haurà canvis substancials. El recorregut tindrà modificacions respecte el que tenien previst. No es doblarà el triangle de piscina, sinó que es farà més gran. De la zona de ciclisme s’eliminarà el sector que anava fins a Dosrius, on sí es van detectar alguns problemes propiciats pel recorregut. “Allà es feien grups degut a la zona i després era molt difícil que es desfessin”, va explicar Mondéjar. Pel que fa a la cursa a peu, s’intentarà fer un circuit més urbà.

Més participació ciutadana
Un altre dels objectius de cara a la Challenge és aconseguir que hi hagi “més participació ciutadana”. Estan estudiant com poden fer-ho, i el traçat amb la meta podria jugar un paper important per acollir el màxim número de gent possible. Evolution vol que mica en mica es vagi instal·lant com una gran festa per la comarca. A més, va negar que es tractés d’una maniobra per fer negoci: “vam perdre més de 300.000 euros amb la Half, i la inversió de cara a la Challenge és d’1’1 milions d’euros; és impossible que pensem en recuperar tot això de manera immediata”. De moment, ja hi ha 1.700 inscrits, i es vol arribar als 2.500.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive