S. F.

Els retorns de CE Mataró i Cerdanyola marquen la XII Festa del Futbol

Per primera vegada es van entregar guardons al futbol sala

La XII Festa del futbol va consumar el gir promès en la passada edició. La novetat principal, però, no va ser el nou format de la trobada, sinó el retorn, dos anys després, del CE Mataró i de la Cerdanyola. Els clubs que formen la Fundació Privada Esportiva Mataró van recollir els guardons pels mèrits aconseguits en la passada temporada –set i un respectivament. El Foment Mataroní va acollir divendres, dia 14, al Futbol Sala de la ciutat, que per primera vegada participava en la Festa. El Futsal, la FPE Mataró i l’Enlleura’t van ser premiats.

El format va deixar enrere els llargs sopars per uns petits parlaments, l’entrega de premis i un posterior refrigeri. Els assistents van agrair la iniciativa, que amb poc més de dues hores ja estava tot enllestit, malgrat la falta de ritme i dinamisme present en la gal•la. El president de la Comissió de Clubs, Albert Forn, va fer una crida a la unitat entre tots els conjunts de la ciutat i també amb el Futbol Sala “per ser molt més potents”. L’acte va comptar, aquest any sí, en un moment en el que es va guardonar la tasca dels àrbitres (sempre presents a la Festa del Futbol però no sempre reconeguts). Manuel Torralba va rebre el reconeixement del Col·legi Català d’àrbitres pels seus 25 anys designant partits. Junt amb ell, es van premiar a diverses persones per la seva col·laboració amb els clubs: Miquel Domínguez (Valldemia), Joan Guissasola (Juventus AC), Salvador Cebrián (Mataronesa), Alejandro Reyes (Rocafonda), Valentín Fernández (Llàntia), Juan Pedrosa (Cirera) i Josep Ribas (CE Mataró).

Buscant un model de futbol base per Mataró
El regidor d’esports, Ivan Pera, va celebrar el retorn del CE Mataró i Cerdanyola en entendre que “les aigües tornen al seu lloc” i va agrair durant l’acte la seva presència. El regidor va fer una crida a convertir el futbol en “una experiència humana de qualitat”. “qualitat en la gestió, els valors, en la formació, la convivència i en la competició”, va desgranar. Pera va remarcar que el camp de futbol “no és un camp de batalla” i que s’havien d’aplicar els valors dins i fora del camp: “esperit d’equip, respecte, civisme, joc net...”. Pera va apostar per convertir el futbol base de Mataró en “el millor”. Per fer-ho, va fer afirmar que ara tocava “reflexionar sobre el que hem fet durant els últims anys, 20, 30 i 40” i “desgranar el gra de la palla per encarar aquesta nova etapa”.

Amb el Pacte pel Futbol com a base per a modernitzar les instal·lacions, ara toca parlar de “projectes esportius. Cal definir un model de ciutat que tots hem de compartir i que decidim aplicar cada un a casa nostra”. “Definir el model Mataró de futbol base”, va afegir. El model a seguir va ser, precisament, un dels punts de fricció entre el CE Mataró i la Comissió de Clubs quan es va aprovar el Pacte pel Futbol a finals de 2006.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive