Aida Soriano Fiérrez

El sènior femení de la Unió segueix sense trobar el camí del triomf

Aquesta vegada va ser l'Olesa qui es va endur la victòria per 52-75

El partit de dissabte passat, dia 3 de febrer, corresponent a la divuitena jornada de la Lliga Femenina-2, enfrontava el sènior femení de la Unió Esportiva Mataró contra l'Olesa. I l'equip del Baix Llobregat, conjunt de la part alta de la classificació que lluita per l'ascens a Lliga Femenina, es va emportar el triomf per 52-75. La Unió, però, va jugar dos primers quarts molt seriosos que van possibilitar que al descans s'arribés amb un resultat de 27-29, és a dir, amb l'equip local a tan sols dos punts de l'Olesa. A més, l'ambient que hi havia al Palau Josep Mora, poques vegades tan animat com dissabte passat, convidava a l'optimisme; però a la represa, les coses es van torçar i amb un parcial de 0-16 en els primers cinc minuts del tercer quart, les locals van perdre gran part de les possibilitats de victòria. Malgrat tot, l'equip unionista va seguir lluitant i, fins i tot, va disposar d'oportunitats per reduir diferències i apropar-se a menys de deu punts de les rivals, però la remuntada no va poder ser i la dissetena derrota de la temporada es va consumar.

Durant els primers deu minuts de joc, l'equip dirigit per Cristina Navarro no es va trobar massa còmode a la pista i fruit d'una defensa tova, l'Olesa va emportar-se el primer quart per 12-18. Les unionistes, però, van reaccionar en el segon temps i amb un triple de Blanca Garcia, una cistella d'Anna Sala i dues cistelles de Mireia Monleón, amb 20 punts i molt encertada en gairebé totes les accions del partit, l'equip local s'avançava en el marcador (21-20). Tanmateix, al descans es va arribar amb un avantatge favorable a l'Olesa (27-29), tot i la igualtat entre ambdós equips durant el segon quart, amb una Unió que va saber aturar el joc de l'Olesa tot realitzant un bon treball defensiu.

Malgrat tot, a la represa les de Cristina Navarro van encaixar un parcial de 0-16 en contra que les va deixar pràcticament sense opcions. A partit d'aquí, tot esforç per aconseguir retallar diferències era poc, doncs l'equip del Baix Llobregat jugava amb contundència i les distàncies costaven moltíssim de reduir. Així doncs, al final del tercer quart el marcador era de 36-52. La Unió, tot i així, no va deixar d'intentar atrapar el seu rival, i durant els últims deu minuts del partit, les diferències es van reduir a deu punts (45-55); però, al final, els errors de la Unió en atac davant els encerts de l'Olesa van inclinar el resultat final de la banda visitant. El partit va acabar amb un resultat de 52-75 i la Unió va sumar la dissetena derrota de la temporada. Amb tot, ara, l'equip que dirigeix Cristina Navarro segueix últim a la classificació i sense perdre les esperances d'una possible salvació, encara que més realista amb el pas de les jornades, doncs cada cop en queden menys i l'equip necessitaria com a mínim aconseguir quatre o cinc victòries si no vol acomiadar-se de la categoria.

Cristina Navarro: “Intentarem treure forces d'on puguem per estar a l'alçada del que resta”
L'entrenadora de la Unió, Cristina Navarro, al final del partit analitzava el mateix: “Al tercer quart elles han pujat el ritme defensiu i nosaltres no hem sabut aguantar-ho. A més, els àrbitres, com sempre, ens costa molt que ens respectin i no ho faran mentre seguim on estem (últimes). La setmana vinent tenim un partit contra el Segle XXI que és el que vam guanyar aquí i si entrenem dur com hem fet aquesta setmana, doncs el podem guanyar”. Respecte a la situació que viu l'equip a la classificació, Cristina Navarro assegurava que l'equip “intentarà treure forces d'on pugui per intentar estar a l'alçada del que resta de competició” i que es seguirà lluitant fins que sigui matemàticament impossible mantenir la categoria. Així mateix, Mireia Monleón, pivot unionista, declarava: “Em quedo amb el fet que cada vegada anem millor, perquè al partit de la primera volta a la pista de l'Olesa vam perdre per 40 punts, però ens falta aquell punt que ens acabi donant la victòria. La setmana vinent intentarem, com sempre, guanyar, perquè no ens queda una altra cosa que no sigui guanyar”.

La setmana vinent, el sènior femení de la Unió s'enfrontarà a domicili al Segle XXI, equip al que les unionistes van guanyar en la primera volta de la competició, i únic conjunt al que les unionistes han derrotat.