Cristian García

El mataroní Bernat Buscà estarà als JJOO d’hivern de Vancouver de 2010

Participa a la modalitat d'skeleton i és l'entrenador del català Ander Mirambell

El mataroní Bernat Buscà participarà als propers Jocs Olímpics d’hivern que se celebren a Vancouver del 12 al 28 de febrer del 2010. Aquest professor d’INEF a Barcelona i preparador físic és l’entrenador del jove pilot d’skeleton Ander Mirambell, que amb 26 anys es converteix en el primer espanyol que participarà en uns Jocs Olímpics d’hivern en la modalitat d’skeleton, una de les variants en la competició de descens amb trineu. Ander Mirambell estarà a Vancouver representant a Espanya, ja que el passat divendres 15 de gener, al campionat del món, va aconseguir el bitllet per disputar aquest prestigiós campionat.

Segons Buscà, Ander Mirambell “no té moltes possibilitats de guanyar, ja que és molt jove i competeix amb gent de trenta anys que té molta més experiència en la sortida i en agafar la traçada del circuit i, en aquest esport, l’experiència és un factor molt important”. L’entrenador també ha volgut remarcar que per ells “el premi és participar, no guanyar el JJOO”.

L’skeleton no és un esport comú entre els catalans, per això és molt difícil entrenar a Catalunya i requereix una gran imaginació per simular les condicions i les sensacions que el pilot té sobre el gel. Buscà ha expressat que per entrenar fan “un treball de reconeixement dels circuits”. “També hem de fer una forta i bona preparació física en les pistes d’atletisme, però alhora, anem a la pista de gel del FC Barcelona per poder practicar la sortida”, ha remarcat. En aquest sentit, Buscà recorda que “les condicions de la pista de gel no tenen res a veure amb les pistes d’atletisme”.

Popularització d’aquest esport
Les expectatives que té Buscà per popularitzar aquest esport de gel, ara que participarà en els JJOO, són bones però diu que s’han de fer més coses per donar a coneixer aquesta disciplina com “podria ser que alguna ciutat catalana albergués alguna competició important d’skeleton, perque això comportaria la creació d’una pista de gel específic per aquesta prova”.

Candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics de 2022
Sobre la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d’hivern de 2022, Buscà ha assenyalat que ho té “difícil” perquè “no és una ciutat gran, tampoc és de fer fred, com per exemple Vancouver”. “Jaca tampoc té gaires possibilitats, porta molts cops presentant-se però no aconseguiex guanyar” ha afegit. L’entrenador mataroní es considera “reservat, però seria molt bonic que pugui albergar aquests Jocs Olímpics de 2022”.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive