Josep Jo i Jordi Roche durant la signatura del conveni
Josep Jo i Jordi Roche durant la signatura del conveni

capgros.com/ACN

El futbol com a espai integrador social, cultural i lingüístic

El Consell Comarcal signa un conveni amb la FCF per facilitar l'accés dels nens i nenes amb pocs recursos econòmics a la pràctica del futbol federat

La Fundació de la Federació Catalana de Futbol (FCF) treballa des de fa dues temporades perquè cap nen es quedi sense fer esport per motius econòmics, subvencionant a les famílies sense recursos les quotes dels clubs. La iniciativa també vol ser una via d'integració pels nouvinguts, que representen ja un 55% dels nens que s'han acollit a les subvencions que ofereix la FCF. Per acostar el projecte al territori, la FCF ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme (CCM), perquè aquest faci d'intermediari amb els ajuntaments. Segons la consellera de Serveis a les Persones, Montserrat Candini, l'objectiu és acabar amb la 'dualitat social' que genera la diversitat del Maresme. 'Que cap nen entre vuit i catorze anys es quedi sense jugar a futbol per motius econòmics'. Amb aquest objectiu a mode d'eslògan, la FCF destinarà aquest any 400.000 euros en subvencionar les quotes que les famílies sense recursos no poden pagar als clubs de futbol del poble o del barri perquè el seu fill practiqui l'esport que li agrada.

Segons ha explicat el president de la FCF, Jordi Roche, enguany s'espera ajudar a 750 nens i nenes d'un total de 65.000 jugadors de futbol base federats. La implantació al territori es preveu destacada al Maresme, on el Consell Comarcal acaba de signar un conveni amb la Federació per difondre aquesta iniciativa entre els ajuntaments. La consellera de Serveis a les Persones, Montserrat Candini, diu que projectes com aquests serveixen per combatre la 'dualitat social' que generen les diferències econòmiques, socials i d'origen de la realitat diversa del Maresme. I és que a banda dels beneficis esportius, l'esport de base té, per Candini, valors afegits com el compromís, el sentiment de pertinença a un col·lectiu o la integració cultural.

En aquest sentit, el president del CCM, Josep Jo, assegura que per aquests nens sense recursos 'la pràctica de l'esport més internacional és quelcom més que donar cops a una pilota'. Actualment al Maresme ja hi ha onze clubs -Montgat, Cabrera, Santvicentí, Arenys de Mar, Sant Pol, Calella, Penya Solera de Calella, Canet de Mar, Susannenc, Masnou i Vilassar de Mar- que compten amb 33 nens i nenes beneficiaris d'aquest programa d'ajudes de la FCF, principalment provinents de famílies nombroses o desestructurades.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive