Imatge d'arxiu del CN Mataró. Foto: CNM

El CN Mataró Goufone perd la final de la LEN Trophy

L’equip de la capital del Maresme competeix però cau davant el Kirishi (8-10)

No ha pogut ser. Per segon cap setmana consecutiu, el CN Mataró s’ha quedat amb la mel als llavis. L’esport ja les té, aquestes coses. De fet, per molt guanyador que sigui un equip, i aquest CN Mataró ho és, la derrota sempre t’acabarà abraçant i segurament ho farà amb més força que la victòria. Al final, qualsevol equip, al llarg de la història i fins i tot en eres triomfants, acabarà perdent més títols que copes guarniran les seves vitrines. En el fons, també cal assaborir el camí i ser conscients que no tot es redueix al metall. I el camí d’aquest CN Mataró és formidable. En el partit de semifinals de la LEN Trophy, les mataronines es van desfer del SIS Roma. A la final, però, el Kinef Kirishi ha sigut superior. El cap de setmana passat, el Mataró ja va perdre la final de la Copa de la Reina contra el Sabadell, que en les semifinals d’aquest torneig continental tampoc va poder amb les russes.

El partit, a la Piscina Sant Jordi de Barcelona, ha començat amb una inspirada Maria Elena Sánchez a la porteria i les dificultats de tots dos equips per superar l’estructura defensiva rival. Vivian Sevenich, amb una magnífica parabòlica, avançava el Mataró quan faltaven menys de tres minuts pel final del primer quart (1-0). Dani Ballart ordenava la defensa del seu equip, que continuava infranquejable. Al final del primer període, el CNM seguia per davant.

El rellotge corria durant el segon quart i el Mataró seguia immens en defensa, fins que el Kirishi aprofitava un contraatac després d’una contra falta per fer l’empat (1-1). Responia ràpidament Alejandra Aznar amb una altra parabòlica (2-1). Bella Markoch, amb un xut espectacular de llarga distància, tornava a empatar (2-2). L’intercanvi de cops acabaria afavorint el talent de l’equip rus, que per primera vegada es posava per davant amb un altre gol de gran qualitat (2-3). El Kirishi començava a sentir-se còmode i arribava al descans llarg amb avantatge (3-4) malgrat el tercer gol del Mataró, obra d’Anni Espar.

El Kirishi seguia percudint de lluny, però també des dels dos metres i en jugades de contraatac. L’equip rus faria servir el tercer quart per obrir l’escletxa que seria definitiva (3-7). El Mataró s’estancava en atac i el rival seguia picant com un martell, fins que Anni Espar trencava la sequera (4-7). A vuit dècimes per la botzina final del tercer període, i amb la portera en rol d’atacant, Anna Gual feia un gol per a l’esperança (5-7).

El CN Mataró i Clara Cambray (6-8) es negaven a rendir-se. A 3:05 del final, Anni Espar feia de penal el 7 a 8. L’equip de Dani Ballart lluitava i somiava. El Kirishi, però, feia el seu novè gol gràcies a una formidable jugada col·lectiva (7-9). La muntanya ja seria impossible d’escalar malgrat un altre gol d’Espar de penal i la magnífica capacitat de resistència mataronina. Markoch feia el 8 a 10 que seria definitiu. El CN Mataró centrarà ara els seus esforços a revalidar el títol de lliga.