Imatge d'arxiu del CN Mataró. Foto: CNM

El CN Mataró empata a Sabadell i defensa el lideratge

Els millors equips de la lliga ofereixen un gran espectacle esportiu (11-11)

El CN Sabadell dominava amb mà de ferro la lliga. Acumulava nou títols consecutius i havia donat forma a la dinastia més exitosa en la història de la competició, superant el rècord del Mediterrani dels anys 90 (el club de Barcelona havia arribat a guanyar vuit lligues seguides). Tot això fins la temporada passada. El Centre Natació Mataró s’encarregava de tallar l’hegemonia del Sabadell amb el seu primer campionat de lliga, un títol que va guanyar sense que la temporada pogués finalitzar, per culpa de la crisi del coronavirus, i que intentarà revalidar aquesta temporada. La manera de fer-ho és, segurament, amb actuacions com la d’ahir.

Sabadell i Mataró van firmar un partit majestuós a la piscina de Can Llong. Els dos millors equips de la lliga van demostrar el motiu d’aquesta consideració protagonitzant un formidable intercanvi de cops. Anna Gual avançava l’equip de Dani Ballart, però el conjunt vallesà responia amb un parcial de 3 a 0 (3-1). Clara Cambray, en els instants finals del primer quart, situava el 3 a 2. No canviaria la dinàmica del segon període; alternatives en el marcador i cada equip responent amb contundència a l’aspiració de l’altre d’escapar-se en el marcador (6-5 al descans).

Helena Lloret, que acabaria el partit amb 5 gols, capgirava el marcador en els minuts inicials del tercer quart (6-7). El Sabadell, però, tornaria a reaccionar per arribar al parcial definitiu amb un gol d’avantatge (8-7). Els últims vuit minuts seguien guardant emocions fortes i el tram final va ser de traca i mocador; a 1:27 del final, Lloret situava el Mataró per davant (10-11). A un minut de la botzina empatava el Sabadell (11-11). El CNM no sabria aprofitar una última jugada en superioritat i el partit acabava amb un punt per a cada equip.

El Mataró cedeix el primer empat i suma 19 punts. L’equip de Dani Ballart és líder amb dos punts més que el seu rival, el Sabadell. És cert que una victòria a la piscina del conjunt vallesà hauria obert una escletxa important entre els dos equips, però també sembla evident que el Mataró pot viure amb l’empat i que el fantàstic partit d’aquest cap de setmana precedirà altres grans duels entre els dos millors equips de la lliga. La Divisió d’Honor ja no és cosa d’un, la lluita per l’hegemonia està servida.