Un duel entre Mataró i Sabadell. Foto: R.Gallofré

L’Assolim CN Mataró supera el Sabadell i és colíder

L’equip del Maresme va emportar-se un duel espectacular (12-13)

L’Assolim CN Mataró volia anar per feina i va saltar a la piscina disposat a governar el partit des de l’inici. Un primer parcial de 0 a 4 deixava clar que el conjunt de Dani Ballart ha arribat a aquest punt de la temporada, un mes que pot ser decisiu, en un magnífic estat de forma. El Sabadell semblava reaccionar abans d’acabar el primer quart (1-4), però el Mataró mantindria a ratlla aquesta resposta durant els següents minuts.

En efecte, durant el segon quart les diferències seguien sent notables a favor de l’equip mataroní. El 4 a 7 que indicava el marcador abans del descans llarg feia evident que el Sabadell havia despertat, però també que el Mataró era capaç de contenir l’embranzida local. En aquest moment del partit, l’Assolim tenia la situació sota control. Però els partits entre els dos millors equips de la lliga acostumen a reservar emocions fortes, i aquestes van arribar a partir del tercer quart.

El CN Mataró es va encallar en atac. L’equip de la capital del Maresme només va fer un gol i, en canvi, a l’altra costat de la piscina, el conjunt local veia porteria amb massa facilitat. Tendres en defensa, les mataronines van dilapidar el seu avantatge. No només això, sinó que el Sabadell va ser capaç, fins i tot, de capgirar el resultat (9-8). Tot quedava obert de cara l’últim i definitiu període.

L’equip de Ballart va demostrar estabilitat i fortalesa mental perquè just en aquest moment la dinàmica del partit encaminava el desenllaç cap a una altra banda. La reacció mataronina, quan el Sabadell havia adquirit velocitat de creuer, no semblava el final més previsible. Però el CNM va recuperar sensacions en atac i va ser capaç de fer cinc gols en el tram decisiu del partit. Venia de fer-ne un i no n’havia fet tants en cap altre quart. Sílvia Morell, que en va marcar quatre, va destacar en aquest apartat. El Mataró protagonitzava un últim gir de guió (12-13) i ara empata a punts amb el Sabadell al capdavant de la classificació.