Des de l'1 de Juliol, dia en què va prendre possessió del seu càrrec de presidenta del Patronat Municipal d'Esports, la regidora socialista Alícia Romero ha tingut temps per situar-se en el mapa esportiu de la ciutat per detectar les seves carències i celebrar els seus èxits. En aquesta entrevista, valora aquests vuit mesos al capdavant del Patronat i la regidoria d'Esports abans de la cita esportiva més important de la ciutat, La Nit de l'Esport, que s'ha de celebrar el dia 26 al vespre al Pavelló Eusebi Millán.
Com valores aquests primers vuit mesos com a presidenta del PME?
He intentat conèixer la realitat esportiva de la ciutat. No només els clubs sinó també l'esport que es fa a l'escola, l'esport de lleure
quina és la radiografia de la ciutat per veure que cal millorar. Estem revisant molts programes que s'han de millorar per adaptar a la situació actual, tot es queda desfassat.
Quins seran els principals eixos de la política esportiva?
Bàsicament seran quatre: l'esport en edat escolar (als clubs i a les escoles), aquí l'educació ha canviat molt, ara hi ha especialistes en educació física. El segon és l'esport relacionat amb el lleure i la salut, la gent que ha deixat de dedicar-se a l'esport més competitiu i ara va a gimnassos per mantenir-se en forma. Ens hem de replantejar quin ha de ser el paper de l'Ajuntament en aquest àmbit. El tercer és el treball amb els clubs, seguir amb els convenis i veure com podem millorar la relació amb les escoles. Les instal·lacions esportives són el quart eix. Tenim moltes que estan són deficients i que necessiten un recanvi urgent. Aquests quatre anys seran molt importants per l'esport mataroní.
Què és el que significa per per la ciutat La Nit de l'Esport?
És un dels actes més emblemàtics de l'esport a la ciutat. És un espai de trobada on lliurem els guardons als millors de la temporada. És important pels esportistes i directius perquè es relacionin i es coneguin. Enguany no hi haurà gaire novetats, però hem intentat millorar la imatge i puc confirmar que vindran esportistes d'elit provinents de l'handbol, el bàsquet i la natació. Haig de destacar també que el jurat d'enguany m'ha comentat que ha sigut molt difícil triar els guanyadors perquè hi ha hagut molts clubs i esportistes que han estat a un alt nivell.
Com es contempla des de l'Ajuntament el procès que està seguint el C.E. Mataró per convertir-se en Societat Anònima?
Ja fa dos anys que estem al corrent del tema i ens va semblar bé. És un projecte ambiciós que mereix ser recolzat per l'Ajuntament. Encara hem de veure com es concreta la col·laboració que establirem, si a través d'accions o altres sistemes. De totes maneres el recolzament econòmic hi serà segur.
Aquest projecte podria anar acompanyat de la construcció d'un nou camp d'esports
Sempre hem dit que no farem un camp de futbol pel C.E.Mataró, sinó que el farem per la ciutat perquè té unes necessitats. Seria a la zona dels Turons, on s'ha de projectar una zona esportiva amb un o dos camps de futbol, camp de hockey herba, etc. Ja hi ha un projecte urbanístic i serà una zona potent esportivament parlant.
Quin ha de ser el rol dels Ajuntaments quan l'esport cada cop es professionalitza més?
Bàsicament el de portar l'esport a tots els ciutadans. És inevitable que els clubs aspirin a les màximes categories i que vulguin fitxar els millors jugadors. Però tot i això és com un peix que es mossega la cua, d'aquí els nens s'il·lusionen i tenen més ganes de jugar
No és habitual veure a dones en càrrecs esportius
Sí, es una de les coses que ja sabia. En les primeres reunions no em trobava a cap dona, això sorprèn perquè hi ha moltes dones que practiquen esports i no estan representades. Com en altres àmbits, encara no han arribat als càrrecs directius, encara hem de fer un pas per aconseguir-ho. Però sí, m'agradaria trobar-me amb més dones.
Com t'estàs adaptant?
Bé, no m'ho esperava quan es van repartir les competències però estic contenta perquè el món de l'esport és molt agraït. La gent de l'esport sempre et demanen el que és just, només el que necessiten per poder fer les seves activitats. A més, he descobert esports que no coneixia i que s'han de potenciar. Els clubs i l'Ajuntament hem de treballar plegats per omplir els camps i les pistes d'espectadors. Crear un únic carnet esportiu seria una bona idea.
Comentaris