Esperalba durant el seu parlament
Esperalba durant el seu parlament

M.Coll

Esperalba opina que ara el Tecnocampus només és un projecte immobilari

Els nacionalistes s'abstenen en la votació de la creació del servei públic de gestió del futur parc tecnològic

Joaquim Esperalba, portaveu de Convergència i Unió (CiU), en el ple ordinari d'ahir, va qualificar el Tecnocampus de “projecte immobiliari” i va exposar la seva desconfiança amb el tripartit com a gestor d'aquesta iniciativa. “Dubtem de la capacitat del govern per coordinar aquest projecte que fins ara només ha estat immobiliari”, va opinar el líder nacionalista. I va afegir: “Finalment, el Tecnocampus només serà una façana de la ciutat plena d'habitatges i amb alguna oficina”.

Per aquest motiu, els sis regidors convergents van abstenir-se en la votació sobre la creació del servei públic de gestió del Parc Tecnocampus, al qual, com la resta de partits, hi tindran un representant. Però a més, van justificar el seu vot amb dos arguments més: la manca d'una font de coneixement per nodrir el parc en continguts i la inexistència d'un sistema de finançament no basat en l'especulació. Respecte el primer punt, el portaveu de CiU va ser especificar: “No podem crear una parc tecnològic sense font de coneixement, el qual ha de ser la recerca universitària, i ara per ara, no sabem la viabilitat de les universitats mataronines”.

Per la seva banda, el Partit Popular, per sorpresa dels membres del govern, va votar favorablement i amb petits elogis a la creació del servei de gestió del Tecnocampus. “El Tecnocampus ha estat durant molts anys com una nuvolosa, però ara sembla que s'apunta a un projecte més assumible i més de caire empresarial”, elements que acontenten als populars, segons el seu portaveu, Paulí Mojedano. Aquest partit de l'oposició però va aprofitar el torn de paraula per fer peticions: va demanar al govern transparència i col·laboració i informació sobre quin seria l'ús dels edificis de les universitats un cop aquestes s'hagin traslladat a la nova àrea tecnològica.

La regidora de Serveis Centrals i Planificació, Pilar González Agàpito, va agrair el posicionament favorable del PPC i va informar als convergents que ja s'ha fet l'estudi de viabilitat de les universitats mataronins que havien sol·licitat i un pla de recerca de les necessitats existents en el territori abans de dissenyar el projecte.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive