J.L Martí, M.J Recoder i J.Esperalba, membres del grup municipal de CiU.
J.L Martí, M.J Recoder i J.Esperalba, membres del grup municipal de CiU.

M.Coll

Esperalba diu que l’acumulació de càrrecs de Bonastre “fa mal d’ulls”

La regidora de Serveis Centrals i Planificació, Pilar González Agàpito, justifica totes les feines de Bonastre però no convenç a l'oposició

El portaveu de Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Mataró, Joaquim Esperalba, en el darrer ple, celebrat el passat dijous, dia 7 de setembre, va mostrar-se molt crític amb la distribució de càrrecs que ha realitzat recentment l'executiu local, del qual n'ha estat especialment beneficiari Ricard Bonastre. El nacionalista va ser contundent afirmant que la designació de Bonastre com a nou director del Tecnocampus “fa mal d'ulls” ja que una acumulació de càrrecs també representava una acumulació de sous. I respecte Jordi Marín, l'exdirector, va afegir: “Ens hauríem de malfiar quan els càrrecs de confiança tenen contractes indefinits”.

A més, Esperalba va acusar el govern d'organitzar l'Ajuntament segons les persones i no segons les funcions de les administracions. “El govern no pot barrejar les responsabilitats dels organismes públics amb les responsabilitats de les fundacions com és el cas del Tecnocampus o de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró”, va afegir. Els convergents van voler explicacions sobre com una sola persona, en aquest cas Ricard Bonastre, podia fer la feina que abans feien tres individus; el temps i des d'on es dedicava a cada càrrec i quina compensació econòmica rebia.

La resposta del govern la va oferir la regidora de Serveis Centrals i Planificació, Pilar González Agàpito, qui va explicar que la designació de Bonastre com a director del Tecnocampus s'havia produït després que l'exdirector, Jordi Marín – amb contracte indefinit-, hagués demanat una excedència per ocupar la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat. Va ser a finals de juny quan la Junta de la Fundació Tecnocampus va aprovar la designació de Bonastre com a nou director, després d'un estudi de viabilitat econòmica i perquè coma coordinador de Serveis Centrals de l'Ajuntament disposava d'una visió global del projecte. Una càrrec que no es va considerar incompatible amb la gerència de l'EUPMt. “Davant la futura unió de les dues universitats –EUPMt i EUM- i l'inici del Graduat en Audiovisuals necessitàvem una persona de confiança com a gerent i, per tant, vam optar per la continuïtat”, ja que Bonastre ocupa aquest càrrec des del 2004.

Les explicacions de Gonzàlez Agàpito no van convèncer a cap dels dos grups de l'oposició, encara que el PP va retirar la seva pregunta sobre aquest tema perquè abans de l'estiu ja havia rebut una resposta de la regidora.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive