Aquest passat mes de març ha tingut lloc a Barcelona el Saló de l’ensenyament 2012. Pels nois i noies suposa una bona oportunitat de conèixer tota l’oferta formativa universitària del nostre país. Pels professors ens permet el contacte directe amb el jovent i els seus pares i professors d’institut. És una més de les moltes accions que fem per a assessorar als futurs estudiants universitaris, juntament amb la participació en la Setmana de la Informació i la Orientació Professional, les jornades de portes obertes, els tallers i xerrades adreçades a centres de secundària i cicles, etc.
Un fet especialment remarcable és el creixement significatiu de consultes realitzades per estudiants interessats en els estudis d’enginyeria informàtica. Sens dubte, una molt bona tria. Especialment per a tots aquells que decideixin cursar-los al Tecnocampus.
A banda del contacte amb els estudiants de cicles i batxillerat, un altre element que no perdem de vista és la relació amb les empreses. La nova ubicació en l’edifici del rengle, pràcticament en plena ocupació, ens ha permès donar a conèixer a un bon grapat d’empreses instal·lades al parc tot el potencial dels nostres estudiants, els equipaments docents, les possibilitats dels convenis de cooperació educativa, borsa de treball, grups de recerca, etc. La reacció dels empresaris és realment positiva. Molts d’ells ja tenien vinculació històrica amb els centres universitaris i això els ha acabat de convèncer per a fer el trasllat al parc. D’altres descobreixen un entorn nou, i fins i tot tenen la sensació, quan trepitgen l’edifici universitari, d’estar a Alemanya o als Estats Units.
Entre els titulats que més ens demanden els empresaris cal destacar especialment els enginyers en informàtica. Malauradament, el passat recent va patir una crisi de vocacions en l’àrea TIC (telecomunicacions i informàtica) que fa difícil satisfer la demanda dels empresaris. Això ens porta a un doble missatge. De cara als futurs estudiants que dubtin en fer algun estudi de tipus tecnològic i/o no tinguin clar on fer-lo, que pensin en el Tecnocampus i el grau en informàtica. De cara als empresaris, demanar-los una mica de paciència. Les vocacions estan remuntant i preveiem que la tendència continuï en els propers anys. De fet, una part significativa dels futurs estudiants que s’han apropat a l’estand del Tecnocampus, són estudiants de quart curs d’ESO. Esperem que la vocació tecnològica d’aquests joves es potenciï durant els seus estudis de batxillerat. El nostre país els necessita, tant per a les empreses presents, com per a aquelles que ells mateixos obrin en el futur.
Comentaris