jordi vilana

Jordi Vilana

Director de la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena

En record a Joan Vinzo

El 8 de juny de 2019 ha fet 1 any que el Joan Vinzo ens va deixar.

En Joan es va formar com a metge especialista en pediatra a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i més tard va fer la subespecialitat de neonatologia, activitat a la que es va dedicar durant força anys també en aquest mateix hospital. Posteriorment va reorientar la seva tasca laboral cap a la gestió, àmbit en el que considerava que podia contribuir en major mesura a millorar cóm es feien les coses.

Aquests darrers anys, des del 2015, en Joan va decidir deixar el que estava fent per a dedicar-se exclusivament a contribuir al desenvolupament de l’atenció a les persones a la ciutat de Mataró. Des d’aleshores va assumir diverses responsabilitats, entre altres, la cartera de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, va ser president del Patronat de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, i posteriorment va assumir també la regidoria de Benestar Social i Habitatge.

Ara fa un any, concretament el dia 8 de juny del 2018 al matí, vàrem tenir coneixement que havia mort. La malaltia no el va deixar continuar amb els seus projectes, tant els personals com els professionals.

Va ser un dia trist per a molts que ens l’estimàvem, i la sensació de buit era la predominant. Aquell segon cap de setmana de juny va ser atapeït d’emocions, amb la voluntat de fer suport a la seva família i la necessitat de fer un obert reconeixement a la persona i al professional. Reconeixement i emocions que vàrem tenir l’oportunitat d’expressar en aquell Ple tant Extraordinari del dissabte al matí així com en altres actes i situacions, que també es van produir aquell cap de setmana.

Un any després, seguim observant que les seves idees i criteris tècnics en relació a l’atenció a les persones a la ciutat de Mataró, segueixen estant presents en moltes converses a l’hora d’enfocar actuacions i projectes. Potser és de forma inconscient, però denota en l’espontaneïtat en que es produeixen aquestes referències, que va fer una feina que va deixar petjada.

D’aquesta feina que va fer el Joan,  tot i que podríem dir-ne moltes coses que ens van ajudar a millorar, considerem que cal destacar-ne tres:

  • considerar que les polítiques d’atenció a les persones no són només un negociat exclusiu de salut i de benestar, sinó que es planifiquen i es porten a també en els diversos departaments de l’ajuntament (transversalitat entre àmbits sectorials o “salut a totes les polítiques”)
  • l’habilitat de fer acords i pactes entre visions sovint diferents, com una forma de gestió “marca de la casa”. Amb respecte a les persones, però “sense perdre de vista el focus”, orientat a garantir i millorar l’atenció a les persones de la ciutat
  • la capacitat de fer suport als seus equips de treball, alineant les iniciatives a l’objectiu comú (“relacionant i lligant els diversos projectes”)

Per a nosaltres, des de la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, el Joan ha estat el nostre President i també un referent, al que trobem a faltar però que alhora ens segueix inspirant. Ens fa sentir bé recordar-lo com aquell company intel·ligent que parlava poc a poc i fluixet, però que mantenia un ferm compromís amb les persones i entitats de la nostra ciutat.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive