-
-

capgros.com

El retrat del terrorista Carlos reobre l'oferta de cinema del Monumental

La programació del mes d'octubre arrenca aquest dijous amb el film d'Olivier Assayas i compta amb tres pel·lícules més

Després de quatre mesos sense pel·lícules, el projector del teatre Monumental s’encén de nou aquest mes d’octubre. Torna la programació de cinema al teatre mataroní, amb un total de quatre pel·lícules, seleccionades pel col·lectiu Filmat i l’IMAC, en col·laboració amb els cinemes Verdi de Barcelona. El tret de sortida el donarà el dijous, dia 6, el biopic de Carlos, un dels personatges clau de la història del terrorisme. El director francès Olivier Assayas retrata aquest mercenari que va oferir els seus serveis a diferents potències d’Orient Mitjà, durant els anys 70 i 80. Carlos es va presentar al darrer festival de Cannes, i és la versió reduïda de la sèrie de tres capítols i prop de 5 hores de duració propi Assayas ha rodat destinada a Canal . El film va rebre el 2n premi a la Millor pel·lícula de l’Associació de crítics de Los Ángeles.

De cara al següent dijous, dia 13, serà el torn d’un nou retrat d’un personatge històric, tot i que d’un perfil molt diferent al del Chacal. Es tracta de Caracremada, el sobrenom que utilitzava la guàrdia Civil per referir-se a Ramon Vila, un dels darrers guerrillers de la resistència llibertària a la dictadura de Franco. Quan la CNT va decretar la retirada de tots els combatents que encara els quedava, l’any 1951, Vila va decidir quedar-se als boscos de l’interior de Catalunya i mantenir la lluita en solitari. La pel·lícula està dirigida per Lluís Galter, que assistirà a la projecció i, en acabar, participarà en una tertúlia amb els espectadors.

La pel·lícula Cirkus Columbia, del director bosnià Danis Tanovic, serà la següent, el dia 20 d’octubre. El film retrocedeix a la Bòsnia i Herzegovina de 1991, un any abans de l’inici de la Guerra dels Balcans. El govern comunista acaba de caure, i el protagonista, Divko Buntic, decideix tornar a la petita ciutat on va créixer per reclamar la casa familiar, després de 20 anys exiliat a Alemanya. Finalment, el 27 d’octubre es projectarà “Todos vós sodes capitáns, d’Oliver Laxe. Es tracta d’un documental que presenta les peripècies d’un jove cineasta europeu que decideix realitzar una pel·lícula amb menors acollits en un centre de Tànger, al Marroc. El film ha estat premiat a Cannes i al festival de Gijón.

Tertúlia prèvia i posterior
La principal novetat d’enguany és la consolidació de l’activitat “Parlem de la pel·lícula” que acompanya al cicle “Cinema en VO”. El crític de cinema Manu Yañez es farà càrrec d’aquesta xerrada, que tindrà lloc cada dijous a les 20.30 h, mitja hora abans de la projecció. A més, hi haurà servei de bar des de les 20 h i fins que comenci la pel·lícula. Manu Yañez també coordinarà el col·loqui posterior amb el director o els actors quan es tracti d’una producció catalana.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive