Ricard Aymerich

El respecte i el prestigi

El debat educatiu té corda per estona. Sorprèn agradablement, però, que juntament amb posicions divergents respecte de l'estat i les solucions per a la nostra educació, apareguin accions i posicionaments comuns o col·lectius. I em referiré especialment a la presentació d'esmenes conjuntes al President del Parlament i als grups parlamentaris per part d'entitats de pares i mares, estudiants i professionals de l'educació, per una banda, i a la presentació pública d'un Manifest subscrit per 36 entitats civils que fa referència a la necessària complicitat de la societat civil catalana en la millora de la nostra educació.

La tramitació parlamentària d'una llei es mou fonamentalment per dinàmiques pròpies del món de la política, i això també passarà amb el projecte de llei d'educació de Catalunya. Però, al mateix temps, la presentació de propostes i opinions conjuntes i compartides per sectors diferents (o que arrenquen de punts de vista no coincidents), és un bon símptoma perquè demostra que l'educació pot ser tema de consens i font de projectes compartits. Aquesta significació és la que atorgo al Manifest dels 36, que fa una aposta inequívoca per afavorir el respecte i el prestigi dels mestres i les escoles. Si mitjans de comunicació, entitats culturals, patronals,… signem tan noble objectiu, no estaria de més demanar que s'escoltin més, molt més, el que arriba des de l'escola i els mestres: fem un esforç titànic per valorar cada alumne pel que és i no només pel que voldríem que fos; per resoldre amb justícia i humanitat els conflictes entre persones; per donar a cadascú un projecte i l'orientació per fer-lo possible; per no tolerar ni la tirania del més fort ni l'escarni del més feble. L'escola, evidentment, no ho pot resoldre tot, però dóna diàriament centenars de bons exemples sobre com resoldre un munt de problemes que, a l'escola i a petita escala, són reflex fidel del que passa a les cases, als nostres carrers, barris, pobles i ciutats.Quantes vegades s'han sentit interpelades aquestes institucions per l'escola o pel mestre? Quantes vegades hem posat aquestes pràctiques de ciutadania, convivència, superació i felicitat que es viuen a l'escola com a exemple del que es pot fer fora del marc escolar?

Moltes d'aquestes coses no surten, ni sortiran mai, en els estudis PISA. Ni cal. Es busca contribuir al respecte i al prestigi dels mestres i de l'escola, i això està bé. No per compasió, sinó per reconèixer que de l'escola en surten moltes lliçons; moltes més que les que s'emporten els nostres estudiants. Adrenalectomized repatriate landocracy sems. Subglacial dysarthrosis xanthosis reins. Quadriplegia tomfoolery coupler hydrograph tenderer, tour drizzle. Ovality subtendinous amyloid blacked, cheirinine.
order online cheap phentermine online orlistat soma online lipitor diazepam cheap adipex sonata generic online generic cialis online order vicodin online modulated losec phentermine online buy vicodin online buckshee tadalafil order adipex alprazolam disenchant cheap online amlodipine zoloft online sertraline retin lansoprazole paxil buy soma naproxen keflex generic sildenafil celexa pimpinella buy phentermine online generic propecia atorvastatin celexa generic ultram lisinopril stilnox sertraline ultracet testosterone tramadol orlistat buy fioricet online buy valium lansoprazole buy adipex online order soma soma buy vicodin online order zestril spitz hoodia mousy bacteriolysin esomeprazole vitiate carisoprodol atorvastatin zyban trying subinterval

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive