-
-

capgros.com / ACN

El Museu del Rock de Jordi Tardà obre portes a Les Arenes de Barcelona

El projecte del col·leccionista mataroní pretén mostrar la història del rock a través dels objectes que l'han protagonitzada

Fa set anys que Jordi Tardà va deixar d'organitzar la Fira del Disc del Col·leccionista per posar-se mans a l'obra amb un projecte de Museu del Rock, únic a Europa, que permetrà al visitant contemplar la gran quantitat d'objectes relacionats amb el gènere que Tardà ha recopilat des que era un nen. El Museu del Rock obre les portes aquest divendres al Centre Comercial de les Arenas de Barcelona amb la voluntat de convertir-se en un equipament cultural més de la ciutat i amb la vocació de ser 'dinàmic i didàctic'. Ensenyar i mostrar la història del rock a través dels objectes que l'han protagonitzada és el gran repte d'aquest centre.

El col·leccionista Jordi Tardà ha vist fet realitat un dels seus darreres projectes de vida: que Barcelona tingui un Museu del Rock. Després de recopilar durant 40 anys objectes relacionats amb la història del rock, des de guitarres firmades, partitures, discos i pòsters, passant per objectes personals dels artistes, Tardà ha volgut exposar el que ja està declarat Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, en un espai obert als visitants, fans del rock i curiosos.

En total el Museu del Rock disposarà de sis sales, una dedicada als Orígens, una altra a les diferents dècades, una altra dedicada al Rock Nacional i dues dedicades als Beatles i als Rolling Stones. La darrera sala serà per exposicions temporals que aniran canviant cada tres mesos per oferir més dinamisme a la instal·lació. I és que un dels reptes del Museu del Rock és convertir-se en un museu ''dinàmic i didàctic''. Tal com explica el seu fundador, Jordi Tardà, la idea del museu era aconseguir tots aquests objectes d'una manera dinàmica. Per Tardà, cap de les peces té la funció de decorar, sinó que 'expliquen fragments de la història del rock & roll' i a la vegada, ''donen a conèixer la música de casa nostra'' amb una sala dedicada a la música nacional.

500 objectes exhibits
A més, Tardà posa a la disposició de la gent fins a un milió de documents que en bona part, fins a 6.000 documents, ja s'han digitalitzat. Són peces rares, temes alternatius, i documents inèdits a què ha tingut accés Tardà. La col·lecció que ha aconseguit Jordi Tardà al llarg de tota la seva vida, des que era nen, ja ha estat declarada Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, i de moment, dels 5000 objectes només se'n mostren 500 perquè el plantejament de Tardà és poder anar canviant les exposicions. Per Jordi Tardà, el rock ''es mereixia'' un museu d'aquests característiques i de moment, és únic a Europa, per la qual cosa el seu impulsor confia que podrà rebre milers de visitants cada any que comprovaran que ''el rock és cultura''.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive