-
-

capgros.com

El Museu Bassat torna a incidir en l’art català de la dècada dels 70

L'equipament inaugura aquest dijous una nova exposició amb les obres de set pintors i dos escultors

El Museu Bassat inaugura dijous, dia 27, nova exposició. De nou torna a centrar-se en la dècada de 1970 –és la tercera consecutiva que se cenyeix a aquests anys- i ho fa amb un total de 87 obres de set pintors i dos escultors. Sergi Aguilar, Rafael Bartolozzi, Joan Pere Viladecans, Victor Mira, Zush, Jaume Genovart, el mataroní Perecoll, Manuel Molí i Francesc Anglès són els protagonistes. Tots ells formen part de la generació nascuda després de la Guerra Civil, que als anys 70 s’acostaven a la trentena i entraven en una etapa de plenitud creativa. “Tots ells formen part dels moviments de nova figuració que es van produir a Barcelona, malgrat que cadascun d’ells des d’un punt de vista diferent”, destaca la directora del museu, Núria Poch.

El món oníric de Gelovart, Mira i Zush, el realisme crític de Manel Molí, els collages de Viladecans, la plàstica existencial de PereColl o el minimalisme de Sergi Aguilar s’entrecreuen en aquesta exposició. Tots els artistes orbitaven a l’entorn de la galeria Adrià, puntal de l’art català a la dècada dels 70, de la qual Lluís Bassat en va ser accionista. El publicista va iniciar per aquells anys la seva col·lecció d’art, i manté un vincle molt especial amb els artistes de l’època, a qui va comprar obres i va ajudar a promocionar-se. Per això el Museu Bassat porta ja tres exposicions dedicades a aquesta dècada, després de les dues inaugurals que contemplaven les peces dels anys 50 i 60 de la col·lecció de Bassat.

Aprofitant la inauguració de la nova exposició, Núria Poch ha valorat la tasca realitzada pel Museu fins ara a Mataró. “Crec que és positiva, perquè les exposicions tenen una bona acollida, al igual que les activitats familiars, les conferències i les visites guiades”, constata. La Nau Gaudí, seu del Museu Bassat, celebra enguany 120 anys –efemèride que comparteix amb els 130 anys del Rengle i els 150 de la presó- i per celebrar-ho acollirà diferents activitats a l’entorn de la història de l’edifici, de la Cooperativa Obrera Mataronense i del creador de la nau, Antoni Gaudí.

La mostra es podrà veure fins a l’abril de 2014. Durant aquests mesos d’estiu el Museu Bassat es pot visitar de dimarts a diumenge de 6 a 9 de la tarda

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive