Emma Teixidó

Diversitat d'oferta de campus i estades esportives a Argentona

Els programes han fet el tret d'inici aquesta mateixa setmana

Argentona compta aquest estiu amb una oferta nodrida de campus i estades pels infants i joves. Unes propostes que s'han posat en marxa aquesta mateixa setmana amb programes que provenen de l'Ajuntament d'Argentona, l'Institut, el Centre Parroquial i els clubs esportius de la vila i que esdevenen una solució pràctica pels pares que en aquestes dates encara no tenen vacances.

En l'àmbit educatiu i d'entreteniment hi tenim fins a quatre possibilitats que venen avalades per la regidoria de joventut, el Centre Parroquial, l'escola d'idiomes C&C, i l'Institut amb el centre Atenea. El Campus del Centre Parroquial, el Xip Xap, ja fa dies que va tancar inscripcions d'estiu amb un centenar d'infants que coneixeran l'Edat Mitjana. Un any més l'objectiu és oferir la possibilitat de conèixer més a fons el seu entorn a través d'una combinació entre l'aprenentatge i el lleure. Els preus del Xip Xap van dels 100 als 130 euros depenent de si és el Casal d'estiu o el de setembre. S'ofereix també un programa especial i diferent per nenes i nenes a partir dels 11 anys amb activitats i propostes que dissenyen ells mateixos.

Adreçat precisament als joves que tenen edat d'anar a l'Institut a partir del curs que ve hi trobem el primer campus que organitza l'IES Argentona, l'anomenat: “Fòrum IES vilatans d'Argentona, ciutadans del món” i que se celebra per primer cop. La intenció és oferir a aquest sector de la població l'oportunitat de participar d'una sèrie d'experiències tallers i activitats amb consonància amb qui són i què volen. El preu és de 200 euros pels associats a l'AMPA, 210 per la resta i inclou també unes colònies de 3 dies a la Conreria i un bivac al Corredor d'observació del cel.

Per altra banda, la Regidoria de Joventut ha tornat a apostar per la segona edició del Campus Jove de Creació que té l'objectiu de potenciar les aptituds creatives dels joves entre 12 i 17 anys. Es tracta de construir un espai integrador on els joves puguin créixer en l'àmbit creatiu amb activitats que van des de l'ensenyament del hip hop, creació de graffitis, tot passant pel teatre, la dansa, audiovisuals i d'altres.

Estatges, la alternativa esportiva
Els clubs esportius també s'han llençat un any més a oferir estades i campus per aquest estiu. La regidoria d'esports proposa activitats polisportives i de natació, mentre que els clubs aposten per potenciar les seves disciplines. Com cada any els tradicionals són els de bàsquet i futbol. Per aquesta ocasió el Futbol Club Argentona farà activitats durant el matí i la tarda amb la possibilitat de poder dinar al menjador amb activitats orientades cap tota mena d'esports, tot i que l'estrella serà el futbol. El preu del campus és de 160 euros.

Pel que fa al novè campus de bàsquet del CBA té previst acabar el 16 de juliol amb tota mena d'activitats, una de les més esperades és la festa de l'escuma d'aquest dimecres 29 de juny a la Plaça Nova on prèviament es disputarà un partit de bàsquet entre els participants del campus i els joves del Centre Ocupacional Jaume Isern.

El Club de Patinatge Argentona també continua amb els seus cursos d'estiu dirigits a dos nivells: iniciació i perfeccionament. Les sessions es faran al Polisportiu Vell, mentre que els entrenaments de dimarts i dijous es traslladen a l'Institut. El campus de patinatge finalitzarà el 22 de juliol.

Una de les novetats d'enguany és la que arriba del Club esportiu de Futbol Americà que s'inicia en això de les estades amb l'objectiu de crear una base i un equip de cara a la propera temporada. El campus, de dues hores, està destinat a nois i noies a partir de 12 anys i és de caràcter gratuït i és només de dues setmanes amb el que acabarà el proper 8 de juliol. A banda dels nens i nenes els protagonistes seran l'exentrenador de la selecció espanyola, Txus Fernández, i l'exentrenador dels llops Jowe Jonhson.

D'altra banda, la regidoria d'esports centra l'oferta en el curset polisportiu i els de natació que estan adreçats a persones de diferents edats. La novetat d'aquest any és que s'hi ha inclòs un programa d'aquagym. Tots han començat aquesta setmana i finalitzen el 22 de juliol. El curs polisportiu es farà en dos escenaris diferents: el pavelló i la piscina municipal, l'objectiu és la iniciació i perfeccionament en diverses àrees esportives.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive