Níger, Gàmbia, Marroc, Bolívia i Nicaragua però també regions i nacions com Extremadura, Andalusia, País Basc i la pròpia Catalunya van ser presents al Fem Gresca celebrat diumenge dia 9 a Rocafonda en el marc de les festes del barri mitjançant un seguit de paradetes instal·lades al carrer Pau Picasso. A cada paradeta s'hi podia veure productes artesanals i es podia també fer degustacions preparades per la Vocalia de la Dona de l'Associació de Veïns de Rocafonda. Així a la parada de Bolíva es podien adquirir ninots artesans del país andí i les típiques jaquetes que porten els indígenes, mentre que a la parada d'Extremadura es van poder tastar dos plats típics de la comunitat: la Caldereta de Cordero i el Pestiño Extremeño. A la part final de l'acte tan grans com menuts van participar i gaudir de l'actuació de la formació Aquarel·la Do Brasil.
Aquest acte és un dels més significatius i importants de tota la festa del barri, perquè els seus organitzadors volen no només que la gent s'ho passi bé sinó també que es puguin conèixer les diferents cultures que hi ha vivint al barri. "Tota la festa va principalment relacionada amb tot el que envolta el barri, com és l'elevada immigració que hi ha", va comentar una de les organitzadores de la festa, Maria Majó.
El Fem Gresca, organitzat des de la Vocalia de la Dona, ja fa quatre anys que es celebra durant les festes del barri. Però a banda d'aquest acte altres activitats de la celebració tenen un marcat caràcter intercultural. Abans del Fem Gresca, per exemple, es va fer una multitudinària paellada i cus-cus que es va celebrar al pati de l'escola Germanes Bertomeu, on també es va poder tastar unes postres fetes per dones de Gàmbia.
-
També la Fundació contra el Noma i el Llibre Viu
En el marc del Fem Gresca també es van instal·lar al carrer Pau Picasso parades que atenien a altres causes en clau solidària. Una de les parades era de la Fundació Campaner contra la Noma, una entitat sense ànim de lucre fundada el 1996 pel matrimoni mallorquí Pep Campaner i Marilena Navarro que lluita per eradicar aquesta malaltia infantil que ataca els infants desnodrits. L'altra pertanyia a l'associació cultural Llibre Viu, que promou l'intercanvi de llibres de tot tipus entre les persones i que al setembre obrirà un local al barri per facilitar aquesta nova forma de llegir.
Un moment del Fem Gresca, diumenge a la tarda.
Comentaris