-
-

Protectora de Mataró

Consells bàsics per a millorar el comportament i benestar del gos

Un dels motius pels quals molta gent abandona un gos és perquè no es porta bé

Un motiu molt habitual pel que s’abandona un gos és perquè la convivència amb el que havíem planejat que seria el nostre millor company es converteix en un xoc constant entre ell i la nostra quotidianitat. 
Cal tenir present que ni els gossos ni les persones naixem ensenyats, i que si volem tenir una convivència feliç cal que tinguem presents tota una sèrie de factors. 

En primer lloc cal conèixer i respectar les seves necessitats.  A més de proporcionar-li una atenció veterinària i una alimentació correctes, cal pensar que un gos necessita un temps per fer  una correcta adaptació al nou entorn, a la seva nova llar i als membres de la família. Per tant, quan el gos arriba a casa és recomanable no ser massa exigent i proporciona-li un lloc calent on poder descansar i no ser molestat. Cal fer el possible per informar-se una mica sobre el seu llenguatge, ja que només això ens ajudarà en una correcta educació del nostre company.

Una de les normes bàsiques és premiar-lo sempre que faci alguna cosa bé o que nosaltres ens agradi i, per la mateixa regla de tres, no recompensar mai allò que no volem. És molt important evitar el càstig, ja que tots els estudis demostren que el càstig acaba portant més problemes que solucions. 

També és necessari que promoguem un comportament tranquil del nostre gos, ja que tot i que en un primer moment ens pugui semblar divertit per la novetat,un comportament tranquil acaba sent un garant de que la convivència serà bona.

Per evitar els problemes més habitual de que el gos quan es queda sol a casa bordi, plori o destrossi coses, cal avesar-lo a entretenir-se estones sol, fins i tot quan estem a casa. En aquest sentit són interessants les joguines que s’omplen amb menjà (Kong) i una diversitat de jocs interactius que podeu trobar a les botigues especialitzades. 

No menys important és crear associacions positives per avesar el nostre gos a situacions noves, algunes d’elles potencialment desagradables, com ara el bany, el raspall i les visites veterinàries..., és important que s’acostumi a elles de forma gradual i a aprendre a associar-les amb experiències agradables. I recordeu, per evitar conflictes en l’aprenentatge: tots els membres de la família han d’aplicar les mateixes normes  educatives en la relació amb el gos.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive