-
-

capgros.com

Cesc Gelabert coreografia les peripècies de Messi i companyia

‘Foot-ball' és una hibridació dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura, el futbol i la dansa

Cesc Gelabert porta al Monumental “Foot-ball”, espectacle on un equip de ballarins juga a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.

Segons Pasolini, el futbol és un llenguatge en el qual els jugadors escriuen els signes amb el seu cos i els espectadors els desxifren. Així, des del moment en què els signes del futbol deixen de ser purament instrumentals per esdevenir expressius, es pot considerar que aquest llenguatge presenta diferents categories estètiques, igual que els conceptes de prosa o poesia permeten classificar la llengua verbal. I en aquest sistema de signes hi ha moments exclusivament poètics, com ara els gols o els driblatges, perquè són sempre pertorbacions del codi, igual que també ho és la paraula poètica.

La hibridació de llengües —anglès i català— que formen el títol d’aquest espectacle serveix al coreògraf Cesc Gelabert per presentar una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura —el futbol i la dansa— i així establir un diàleg entre la capacitat expressiva i la naturalesa poètica d’aquestes manifestacions escèniques. “Foot-ball” és l’ocasió de veure un equip de ballarins –format per Daniel Corrales, Lluc Fruitós, Cesc Gelabert, Virginia Gimeno, Anna Hierro, Lorena Nogal, Luis Pedraza i Alberto Pineda– que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.

Ballarí, coreògraf i director, Cesc Gelabert comença els seus estudis de dansa l’any 1969, i aviat entra a formar part del grup d’Anna Maleras i a rebre classes de jazz contemporani i altres tècniques, alhora que comença a experimentar amb les seves pròpies coreografies. Paral·lelament, no deixa de cultivar la seva afició pel futbol i de jugar cada cap de setmana com a capità del seu equip.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive