Miralles i Santos, durant la presentació
Miralles i Santos, durant la presentació

V. B.

Care Santos i Francesc Miralles, tàndem de luxe a Robafaves

Els dos escriptors van presentar ahir a la llibreria les seves últimes obres, ‘La muerte de Venus' i ‘El Quart Reich'

La ficció, el misteri i l'aventura, emmarcat en fets històrics, es van donar cita ahir dimarts, dia 22, a la llibreria Robafaves, de la mà de la mataronina Care Santos i Francesc Miralles, que van presentar els seus darrers llibres: La muerte de Venus i El Quart Reich. Dos obres que, més enllà de l'èxit de vendes, presenten diverses coincidències, fruit d'un repte que van prendre els dos autors. Fa dos anys, Santos i Miralles es van plantejar col•locar cada un d'ells un llibre a la llista de ventes de Sant Jordi 2007, que a més presentessin, a mode de joc, punts en comú.. Missió complerta: La muerte de Venus ja porta despatxades 15.000 còpies i El Quart Reich va ser un dels èxits més sonats de la passada diada.

La lectura dels dos llibres sorprèn al lector quan s'adona que la frase que tanca la novel•la de Santos és el que obre la de Miralles, o quan veu que el mateix gos que ha desaparegut en el primer llibre apareix al segon. O quan els protagonistes de La muerte de Venus veuen pel telenotícies el suïcidi d'un personatge d'El Quart Reich. Una teranyina estesa entre els dos llibres que va portar els seus autors a compartir taula a Robafaves. Santos va destacar durant la presentació que li feia “molta il·lusió” traslladar l'acció d'una novel•la de ficció a Mataró, tot i reconèixer que “sempre és una mica perillós” basar-se en llocs reals. A més, es va mostrar molt satisfeta per poder plasmar el patrimoni arqueològic de la ciutat. “Recordo que Mataró ja era una ciutat important quan es deia Iluro, i que tenim la segona vila romana més gran de Catalunya” va dir. La muerte de Venus és una combinació d'història de fantasmes i novel·la històrica ambientada en escenaris reals de Mataró i amb la ciutat romana d'Iluro de rerefons.

Per la seva part, Miralles va desgranar alguns dels secrets d'El Quart Reich, que narra la història del periodista Leo Vidal, que investiga que va anar a fer Heinrich Himmler, el cap de les SS, al massís de Montserrat l'octubre de 1940. Miralles va destacar que tenia ganes de “fer un thriller ambientat a Montserrat” i va afirmar que la seva és una “novel·la d'aventures, amb cops d'efecte i sense grans ambicions literàries”.

Una altra Montserrat
Saltant d'un tema a l'altre, Santos i Miralles van acabar parlant de “l'altra Montserrat”, una illa caribenya sota domini britànic, descoberta i nombrada per Cristòfol Colom en el seu segon viatge a Amèrica, l'any 1493, i caracteritzada per tenir un volcà en permanent erupció que impedeix mantenir una indústria turística potent a pesar de ser un lloc paradisíac. Santos va desvetllar que ella, junt amb Miralles i un altre grup d'escriptors, tenen intenció de fer una expedició a l'illa. “No sabem què en sortirà, potser d'aquí un temps us tornem a convocar per presentar-vos el què hagi sortit d'aquesta bogeria”

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive