Un detall de l'obra
Un detall de l'obra

V. B.

Can Palauet presenta una vuitantena d’obres destacades del fons del MACBA

L'exposició "Més enllà de l'objecte" s'inaugura aquest divendres de la mà del projecte "Cultura en gira" de la Generalitat

“Més enllà de l’objecte. Obres de la Col·lecció MACBA” és el títol de la nova exposició que es podrà veure a Can Palauet a partir d’aquest divendres, dia 2, i que promet ser una de les mostres més destacades que es podran visitar a Mataró aquesta tardor. L’exposició reuneix una selecció de 82 obres significatives del fons del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, que estan viatjant en itinerància per diversos espais de Catalunya dins d’un projecte de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat, anomenat “Cultura en Gira”.

L’objectiu és oferir una mirada original a l’art català dels inicis de la segona meitat del segle XX, època on es planta la llavor de ruptures molt significatives en l’art contemporani. La mostra inclou una trentena de destacats noms de l’art català, com ara Joan Brossa, Leandre Cristòfol, Robert Llimós, Pere Portabella, Carles Santos o Jaume Xifra. Comissariada per Bartomeu Marí, director del MaCBA, i Antònia Maria Perelló, l’exposició recull moviments com ara L’Art Pobre, representat per figures com Àngel Jové, Antoni Llena o Sílvia Gubern, els “catalans de París”, entre els quals es troben Jaume Xifra o Joan Rabascall, així com tendències més minimalistes encapçalades per Josep Ponsatí, que representen el trànsit cap a l’art més conceptual.

Canvi d'actitud
Tots aquests moviments, sorgits a la dècada dels 60, representen un canvi important en les actituds, les formes i els materials, que precedeixen el compromís de caire més polític que s’evidenciarà més endavant en les obres del conegut com a Grup de Treball. Segons expliquen els impulsors de la mostra, aquesta es vol constutir com “un gest d’atenció cap a la lectura de l’art contemporani que busca trencar amb els models de l’acadèmia”, així com “inaugurar noves topologies de comportaments artístics”. Però la cosa va més enllà, ja quel’objectiu definitiu és realitzar “un canvi radical en la relació entre espectador i obra d’art, individu i comunitat, present i memòria”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive