Un bon dinar envoltat de desenes d’obres dels millors artistes catalans contemporanis és un marc incomparable per una reunió de negocis. Un escenari que ha servit avui divendres a Lluís Bassat per convèncer l’alcalde, Joan Antoni Baron, i al regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas, de la idoneïtat de crear a la capital del Maresme un museu d’art contemporani basat en la seva importantíssima col·lecció. “Treballarem intensament perquè el museu es quedi a Mataró”, ha afirmat Baron hores després de la trobada amb Bassat a la residència barcelonina del publicista, on ha pogut admirar part de la seva col·lecció. “El Museu és una oportunitat que no volem perdre i una gran ocasió per la projecció que pot donar a la ciutat, ja que ens situaria en els circuits nacionals i internacionals de l’art contemporani”.
El projecte té “bones expectatives”, segons ha dit Baron, un fet que ha confirmat el mateix Lluís Bassat. En declaracions a capgros.com, el col·leccionista, ha assegurat que les dues parts han sortit “molt contentes” de la trobada. “Aquesta reunió la fèiem per saber si en principi sí, o en principi no. Al final de la mateixa, hem quedat que en principi sí”, ha apuntat. Bassat s’ha mostrat molt il·lusionat amb la rebuda que està tenint el projecte a Mataró: “Valoro especialment que tots els partits de la ciutat hagin donat suport a la idea, i també haver rebut el suport explícit de gent destacada del mon de l’art (en referència a les opinions recollides per capgros.com entre cinc grans crítics i historiadors de l’art catalans)”. “Estic convençut que Mataró farà d’aquest museu un espai molt especial”, ha conclòs.
Emplaçament, gestió i finançament
Baron i Bassat han coincidit en destacar que a partir d’avui hi ha tres punts claus a treballar en la negociació: l’emplaçament, el finançament i la gestió del museu. “Les dues parts hem quedat que ara ens toca fer els deures”, ha dit Bassat. L’alcalde s’ha mostrat molt prudent a l’hora de plantejar possibles seus o calendaris d’execució. “Ara toca definir espais, cercar la fórmula de gestió i trobar finançament. Quan tinguem tot això clar podrem determinar un calendari amb exactitud”, ha afirmat. En referència a la seu, ha apuntat que ja s’han pensat “varis emplaçaments”, i que exploren “totes les possibilitats”, des de rehabilitar un espai ja existent a crear un edifici de nova planta, tal i com preveu el projecte de Bassat. Baron no ha volgut avançar quin cost tindria el projecte, però ha assegurat que “trucaran a moltes portes” per cercar finançament. “Volem trobar la complicitat de les administracions i, per què no, de la iniciativa privada”, ha afegit.
La reunió d’avui també ha servit per establir un calendari de reunions. Està previst que en les properes dates els arquitectes municipals es trobin amb els arquitectes de l’estudi B720, que han dibuixat l’edifici del Museu Bassat, de cara a estudiar possibles emplaçaments. L’alcalde també té previst reunir-se amb Núria Poch, directora del projecte museístic, per definir models de gestió, i de nou amb el mateix Bassat per cercar vies de finançament. La trobada també ha permès a Baron ser testimoni directe d’una part de la col·lecció de Bassat. L’alcalde ha destacat que el fons és “de primera magnitud, amb representats de la major part dels grans artistes catalans contemporanis”.
-
TecnoCampus i Can Marfà seguiran el calendari previst
Baron ha descartat completament que la irrupció del Museu Bassat a l'agenda del govern municipal trastoqui el calendari d'execució de dos dels grans projectes que té l'Ajuntament en l'actualitat: el TecnoCampus i el Museu de Can Marfà. "Aquesta no és la nostra voluntat", ha assegurat l'alcalde. "El TecnoCampus és una aposta econòmica de la ciutat, que ja té els ritmes molt definits, mentre que en el cas de Can Marfà, tenim compromisos adquirits (en especial amb la fundació Vilaseca) que volem complir i complirem".
Bassat i Baron, protagonistes de la trobada
Comentaris