Microsoft segueix ampliant una estratègia diferent amb Xbox One. La consola està molt lluny de les xifres de vendes de Playstation 4, però el camí que ha agafat la companyia de Redmond ja no és tant col·locar el major número de consoles al mercat sinó aconseguir ampliar els serveis que els seus usuaris facin servir. Un exemple d’això és el nou servei Xbox Game Pass, una espècie de Netflix dels videojocs on els usuaris podran accedir a una biblioteca de més de 100 jocs de One i de Xbox 360 pagant una subscripció mensual de 9,99 euros al mes. La idea que té Microsoft amb aquest servei és la de poder anar ampliant el número de títols disponibles. El més atractiu de tot plegat és que pagant 120 euros al més, el que costarien dos videojocs, es té accés a desenes d’aquets inclosos els de la passada generació, molts dels quals són difícils de trobar ja a les botigues.  

El principal dubte serà saber què tarden les novetats de Xbox One a aparèixer en aquest servei.La companyia, a més, ha explicat que tenen la intenció de poder publicar jocs en exclusiva pel Game Pass, de tal manera que només els subscrits puguin accedir-hi. La idea és engegar aquest projecte durant la primavera. No caldrà la subscripció Gold, necessària per jugar online a Xbox One. 

A diferència de PS Now, el servei de Sony, els jocs aquí es descarreguen a la consola mentre que en la plataforma Playstation es juguen en streaming, perdent per tant qualitat, i s’han anat retirant jocs i plataformes antigues del llistat disponible inicial.