Whats App s’ha actualitzat a tot Espanya amb una nova funció que intenta copiar el que està funcionant a Snap Chat, Instagram i Facebook. Els “estats” on la gent posava com se sentia o si estava ocupada han desaparegut i ara la funció de la pestanya estado, ubicada a la part baixa de l’aplicació al costat de les trucades, ofereix la possibilitat d’explicar alguna història a tots els nostres contactes. 

El funcionament és el següent: quan cliquem en aquest apartat ens permetrà afegir un nou estat amb una icone amb el símbol +. Allà tindrem dues opcions: fer una foto o gravar un vídeo. En el primer cas només cal apuntar i prémer el botó, mentre que en el segon hem de deixat pressionat el botó. També podem fer servir arxius que tinguem a la galeria del mòbil, inclosos gifs.

Un cop hem mostrat o dit el que estem fent en aquell moment podem editar la peça amb tot tipus de dibuixos, emojis o paraules. Quan la història està preparada, només cal enviar-la i estarà disponible per als contactes durant 24 hores.

Whats App permet editar en la configuració de privacitat qui pot veure els nous estats. Tots els contactes, excloent-ne alguns que seleccionem prèviament o al revés, compartir-ho només amb els que es vulgui.

Aquesta nova funcionalitat també permet saber qui ha vist el nostre estat, de la mateixa manera que quan accedim al llistat de contactes que han creat una història també veurem quins hem consultat i quins no. A diferència de Snap Chat, qualsevol pot fer una captura de pantalla del nostre estat sense que ho sapiguem, tot i que 24 hores després de pujar-lo s’esborrarà definitivament.

Per últim, si volem comentar alguna cosa d’algun estat d’un contacte només cal pressionar a respondre. Això sí, el missatge s’envia en privat i només ell podrà veure’l.