Blackberry torna.  Un dels dispositius mòbils amb més sortida, sobretot a nivell professional, durant els primers compassos dels anys 2000 vol buscar el seu lloc en un món dominat per Apple i Samsung entre d’altres. Durant el 2016 la companyia va anunciar que deixava la fabricació de telèfons mòbils per dedicar-se exclusivament a la creació de software i d’aplicacions, però ara recupera el camí perdut. Amb l’empresa TCL, Blackberry es prepara per llançar al mercat el nou dispositiu anomenat ‘Mercury’.Tot i que el mercat actual de smarpthones no deixa lloc al dubtte i el teclat tàctil s’ha establert com un referent que tothom fa servir, Blackberry es mantindrà fidel als seus orígenes i oferirà un teclat físic QWERTY que anirà acompanyat, això sí, d’una gran pantalla tàctil.

A nivell de disseny el nou dispositiu destaca per tenir una estructura metàl·lica i uns acabats arrodonits i fins. El dispositiu també incorporarà un sistema de lector d’emprentes dactilars que es podrà fer servir a la tecla d’espai. A més, tindrà una càmera posterior amb un sensor IMX378 de Sony amb 12 megapíxels i permetrà gravar vídeos a 4K de resolució. D’altra banda, la càmera frontal serà de 8 megapixels.

A nivell de hardware també es coneixen alguns detalls al respecte: funcionarà amb un Snapdragon 625 de processador, tindrà 3 gigues de RAM i el sistema operatiu serà un Android 7.0 Nougat. Es presentarà al proper MWC de Barcelona.