La primera Festa de l’Esport Inclusiu a Mataró, organitzada per Junts per la Salut Mental, va ser un èxit de participació. La jornada, pensada per  integrar les persones amb transtorns de salut mental i sensibilitzar els mataronins sobre la realitat i necessitats del col·lectiu, va oferir tot tipus d’activitats esportives i sortejos al Nou Parc Central.

El regidor de Salut, Joan Vinzo, va recalcar com d’important era fer “entendre a la societat que els estigmes siguin cada cop el més minoritaris possibles”, i va celebrar trobades com aquestes pensades per fer “un món més inclusiu”. “Com Ajuntament sempre estarem donant suport a propostes d’aquest tipus”, va afegir.

En aquest sentit, el regidor d’esports Josep Maria Font va recalcar “la importància” de l’esport per ajudar a potenciar la paraula “inclusió” en tot tipus d’àmbits de la vida. “En la propera edició també hi serem”, va recalcar. I és que tal i com expliquen els organitzadors, tot i que la primera vegada que es fa una trobada així (hi havia pistes de futbol, bàsquet, partides de tennis taula, escacs i molt més) és complicat d’organitzar, tenen intenció de repetir-ho l’any vinent.

Aquesta trobada, on també es van fer sortejos de tot tipus i es va gaudir de la presència de l’Alcalde, David Bote, i de figures esportives mataronines importants com Paco Clos o Pepito Ramos, es va finançar abm els diners recaptats per la Marxa per la Salut Mental. “l’objectiu és fer actes que donin visibilitat i consciencin sobre aquest àmbit”, expliquen.