Ja hem entrat en l'horari d'hivern
Ja hem entrat en l'horari d'hivern

Així afecta al nostre cos tenir menys hores de llum

Durant l’època de tardor i d’hivern tenim menys hores de llum i això pot afectar la nostra salut

Segons la persona i el seu estil de vida aquesta disminució de llum pot incidir més o menys en el nostre equilibri físic o psicològic.

Per molta gent, l’arribada del mes de novembre suposa tristesa, falta d’energia i fins i tot depressió. Això es sol conèixer com trastorn afectiu estacional o ‘depressió d’hivern’. Molts experts coincideixen en que la llum solar és clau pel nostre estat d’ànim i nivell d’energia. I què podem fer per què aquest canvi de llum no ens afecti tant?

Estar a l’aire lliure: es recomana aprofitar al màxim les hores de sol fent activitats fora de casa. Sortir d’excursió el cap de setmana, passejar o fer esport a l’exterior farà que gaudim més de la llum natural, especialment durant el matí.

Dormir bé: cal respectar les hores de son i establir-se una rutina. Descansar les hores suficients farà que tinguem energia durant tot el dia i que per tant la manca de llum solar no ens afecti tant a la tarda.

Esmorzar amb bona il·luminació: es recomana començar el dia a prop d’una finestra on entri el sol. En cas de no tenir-la o llevar-se de nit es pot optar per bombetes de llum blanca- no groga-. És important que l’estança estigui ben il·luminada.

Persiana amb llum artificial: es tracta de persianes que tenen incorporades llums que simulen l’alba. D’aquesta manera es va il·luminant a mesura que arriba l’hora de llevar-se. Una forma més natural de despertar-se.

Realitzar activitats mentals: és important mantenir el cervell actiu durant el dia. Llegir, fer càlculs o simplement preparar receptes fa que el cervell estigui alerta i per tant més sa. Mantenir la ment activa amb elements positius disminueix la possibilitat de patir depressió.

Relaxar-se: tot i que tenir menys hores de sol pot ser negatiu, també podem veure la part positiva. La manca de llum convida a relaxar-nos i podem aprofitar per dedicar més temps a activitats lleugeres com llegir, veure una sèrie, escriure, pintar, etc.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive