El 40% de les matriculacions de vehicles elèctrics a Espanya el 2016 s’han fet a Catalunya. És una de les dades que s’han destacat durant la renovació del tercer conveni de la Plataforma Live, on participen institucions públiques i privades. L’acord tindrà una vigència de 2 anys durant els quals es pretén impulsar reptes estratègics com fomentar l’ús de vehicles elèctrics i de gas natural entre el ciutadans convencionals o un Pla de Mobilitat Urbana de Barcelona per desenvolupar autobusos elèctrics.

Barcelona multiplica per 6 la mitjana estatal de matriculació de vehicles elèctrics i, a més, és la ciutat més densa en punts de recàrrega, un cada dos quilòmetres. Pel que fa a les motos elèctriques, Barcelona és la ciutat europea on n’hi ha més. La firma del tercer conveni ha tingut lloc aquest divendres a l’Auditori Cibernàrium. La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Mercedes Vila, ha afirmat que l’objectiu és seguir treballant per una ciutat més sostenible. “S’han efectuat molts esforços en pro de l’estratègia i es necessari continuar caminant” ha recalcat.


Des de l’any 2009 Barcelona ha viscut un important augment en el percentatge de penetració de vehicles elèctrics en relació a Europa. D’aquesta manera actualment Catalunya, amb un 0’64% de VE, es situa a prop de països punters con Alemanya (0’73%) o França (1’2%). Pel que fa al municipi de Barcelona supera la mitja d’Europa (1’41%), amb un 1’5% de penetració.

El consum de motos elèctriques també creix amb 1.120 e-motos matriculades. Per això la capital compta amb un total de 150 punts de recàrrega exclusius per a aquest tipus de vehicles i disposa de dos projectes innovadors de moto elèctrica compartida per intentar potenciar aquest tipus de vehicle. El membres de la Plataforma Live s’estructuren en tres grans grups: directors, col·laboradors i entitats vinculades, les quals provenen tant de l’àmbit públic com privat. Entre tots consensuen estratègies a seguir.