Dos maresmencs participen a la nova edició del Dakar 2016, que enguany recorre Argentina i Bolivia. Es tracta del mataroní Joan Rubí Montserrat, copilot del bolivià Rodrigo Gutiérrez; i de Joan Pedrero, pilot de motos natural de Canet de Mar que participarà per vuitena vegada a la cita amb la intenció d'estar entre els deu primers. Per Rubí serà el seu segon Dakar consecutiu. L'any passat va aconseguir acabar-lo per primera vegada en cinc participacions.

En declaracions recollides per la web oficial del Dakar, Rubí explica com li ha canviat la vida des que va descobrir aquesta prova: "diuen que et canvia la vida, i des de 2009 així ha estat. M'ha canviat tan que vaig conèixer a una professional de l'equip mèdic del Dakar que avui és la meva muller, amb la que tinc una filla. Feia tres anys que no hi corria i estic molt content de tornar-hi".

Sobre el recorregut, Rubí assegura que "si l'organització vol fer-lo dur, pot fer-lo el més dur de tots; en altres edicions semblava un passeig anar per Argentina i al final era molt més difícil del que es veia sobre el paper, enguany serà un ralli exigent".

Per la seva banda, Pedrero va aconseguir dos cinquens llocs com a acompanyant de Marc Coma, va guanyar una etapa al 2014 i enguany vol acabar entre els cinc primers. "Hi ha molts pilots joves amb ganes de fer-ho bé, si podem estar entre els cinc primers lluitarem per guanyar; el meu somni era arribar al Dakar i ara que ho he aconseguit, vull millorar els meus resultats". Explica que ha estat "més temps a Marroc que a casa meva, he millorat la navegació i en cursa atacaré quan hagi de fer-ho i esperaré quan calgui, espero que l'experiència sigui un grau".