L'Ajuntament de Mataró prepara una ordenança que ha de regular la protecció, control i tinença d'animals de companyia. Per fer-ho, ha constituït la Taula de Benestar Animal, que es presenta com un espai de debat i reflexió sobre qüestions com la tinença responsable de mascotes, els seus beneficis psicosocials i alhora els riscos i inconvenients que suposen per a l'entorn públic. Va ser una iniciativa aprovada al Ple del mes de febrer passat i va celebrar la primera reunió el 27 de setembre passat. 

Un dels objectius de l'organisme és impulsar millores en l'àmbit del civisme

A més d'ajudar a elaborar l'ordenança, la Taula té una llarga llista d'objectius. Per començar, fer propostes de millora en l'àmbit  de civisme per disminuir les molèsties ocasionades pels animals domèstics a la Via Pública, com ara els excrements al carrer. També pretén buscar vies per "millorar les habilitats i competències" dels propietaris de mascotes; o, anant més enllà dels animals de companyia, "estudiar la biodiversitat de la fauna urbana de Mataró". 

Els integrants de la taula

 

Per tirar-ho endavant, la Taula del Benestar Animal compta amb representants del Col·legi Oficial de Biòlegs, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Advocats de Mataró, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, el SEPRONA de la Guàrdia Civil de Premià de Mar, El Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, els Estudis de Postgrau d'Instrucció Canina de la UAB, l'SPAM i ITCAN (Intervencions Assistides amb Gos).