Per dissenyar el vostre vestidor primer cal que penseu en les característiques de l’espai disponible i després en els vostres gustos personals, ja que un vestidor és més un espai funcional que decoratiu.

Existeixen moltes formes de dissenyar un vestidor, però les més habituals són els vestidors en forma de “L” per a espais amplis on tenir la roba a mà i poder-se moure amb comoditat. També hi ha vestidors en forma de “U” que ocupen totes les parets de l’estança. Són els més adequats per a espais no molt llargs ni amples. Una altra opció és tenir un vestidor separat pel passadís, així es pot reorganitzar la roba segons cada persona de la llar.

Per tenir la roba ben endreçada necessitareu penja-robes per a les peces llargues com abrics, jaquetes i vestits; prestatges extraïbles per als jerseis i les camises; calaixeres amb organitzadors per als complements com cinturons o mocadors i un corbater. També convé que disposeu d’un sabater dintre del vestidor per mantenir les sabates en ordre i en bon estat. 
També és indispensable comptar amb un mirall gran on podeu veure-us com us queda la roba que us poseu. Escolliu miralls de cos sencer, si és possible, amb il·luminació integrada.