Les cortines, a més d’impedir el pas de la llum, aïllar del fred i proporcionar intimitat, són també un element decoratiu, per això, depenent de la tela, de la forma de penjar-les i dels detalls amb que les remateu, marcaran un efecte decoratiu amb més o menys estil. Tant important és escollir-ne la tela i el disseny com pot ser pensar en el color que pot jugar tant amb els colors de les parets com amb els mobles. Tot ha de ser coherent i seguir una mateixa línia.

Com que hi ha diferents formes de vestir les finestres, aquí s’ofereixen algunes idees de tal manera que es pugui escollir algun tipus de cortina que s’adapti tant a l’estil de cada persona com a l’entorn de cada una de les llars.Les cortinetes generalment es confeccionen amb teles que deixen passar la llum, per això es poden complementar amb cortinatges que es poden deixar oberts durant el dia i tancar a la nit per guanyar intimitat.

Les cortines sónimportants perquè han de seguir una línia amb el disseny de l’entorn

Les cortines tradicionals més actuals s’inclinen per la senzillesa, amb teles lleugeres, que es pengen de guies decoratives de fusta o de ferro forjat, es complementen amb un bandó i es recullen amb cordills, borles...Els estors són cortines molt senzilles que es poden trobar en teixits d’allò més variats. En podeu trobar d’enrotllables i de plegables.

Els panells japonesos són un tipus de cortina molt útil per a espais amplis, però també serveixen com a separador d’ambients. Es fabriquen en fusta, screen, loneta...Les cortines venecianes són més resistents que les cortines tradicionals, ja que es confeccionen amb fusta o alumini, i a més permeten graduar la intensitat de la llum que entra per les finestres i controlar la visibilitat segons cada moment si volem més o menys intimitat.