Alguns colors aplicats en els ambients de la llar els proporcionen una major elegància, aquest és el cas del color gris.Aquest color sovint no es té gaire en compte quan es pensa en decorar una estança, el principal motiu és perquè si no se l’utilitza de la forma correcta, el color gris pot aportar massa fredor a l’ambient. 

Però, si es segueixen unes nocions  mínimes sobre com utilitzar-lo correctament es pot aconseguir crear espais molt sofisticats. Per exemple, en un dormitori el  olor gris queda fantàsticament bé, tant se val que sigui femení com masculí, ja que una de les seves característiques principals és que és un color neutre, unisex, per la qual cosa agrada tant a les dones com als homes. 

Una combinació que queda molt bé és la del gris amb el color blanc i amb els tons platejats, tant si són tons clars (cromats), com tons foscos (gris plom). 

També queda fantàstic quan se’l combina amb la fusta. Una proposta per aplicar el gris en una estança pot ser utilitzar el gris clar en les parets i en les butaques, el color plata per als tèxtils (coixins, cortines...), i la fusta per als mobles. Militatis sed magnis a volorer