Caprabo arrenca aquesta setmana una iniciativa orientada a sensibilitzar sobre el consum de fruites i verdures “lletges”, que no corresponen als estàndards d’aparença establerts però que compten amb la mateixa qualitat en sabor i propietats nutricionals. Sota el lema “Tan lletges com bones”, durant la primera quinzena de novembre, un total de 16 varietats de fruites i verdures classificades com de segona categoria pel seu aspecte o mida però amb tota la qualitat nutricional i organolèptica es vendran als supermercats de Caprabo amb descomptes de fins el 50% en el seu preu.

La campanya inclou taronges, mandarines, kakis, plàtan, magrana, llimona, mango, i, en verdures, patates, carbassó, enciam, pebrot, tomàquet, pastanaga, albergínia i all.
Cada any es malgasten més de 1.300 milions de tones d’aliments en el món, vuit milions de les quals corresponen a Espanya, el setè país de la Unió Europea amb la major xifra de malbaratament. Mentre que gairebé 90 milions de tones corresponen al malbaratament d’Europa. I entre el 20% i el 40% de les fruites i verdures produïdes a Europa són rebutjades abans d’arribar a les botigues. Caprabo posa en marxa aquesta iniciativa com a via de sensibilització.