-
-

Gemma Badia, la satisfacció de fer guanyar els altres

Fa quatre anys va estrenar-se en triatlons i en fa tres que va provar com a guia per a persones amb discapacitat visual.

La mataronina Gemma Badia (25 anys) va estrenar-se en el món del triatló ara fa quatre anys. Esportista des de petita i jugadora de bàsquet, Badia sempre li ha agradat córrer i provar tot tipus de disciplines. En els últims temps, a més, s’ha convertit en guia per esportistes amb discapacitat visual, una tasca que li permet la doble satisfacció de fer guanyar als altres. “Un dia vam provar amb una amiga el món del triatló i ens vam enganxar, des de llavors vaig estar entrenant fins a entrar al club VO2 on em trobo actualment”, explica Badia.

L’atleta de la capital del Maresme va decidir donar un pas més quan la Fundació Fedamar buscava perfils de guies per a competir amb ells. “Sabien que practicava triatló i em van dir que si ho volia provar; la veritat, jo no portava gaire temps amb aquest esport però la proposta em va cridar molt l’atenció i no em vaig voler quedar sense ganes de provar-ho”, desgrana. Badia admet que va ser una decisió encertada: “poder ajudar a una persona que vol practicar un esport que li agrada però que sola no podria fer-ho és realment una sensació molt especial i satisfactòria”.

Amb aquesta modalitat, i competint amb la companya Gema Sevillano,  Badia ha participat en triatlons per tot Catalunya, en Campionats d’Espanya i també en duatlons puntuables internacionals, a banda d’un mundial de duatló.

Les diferències de l’entrenament individual respecte el que ha de fer una guia són importants. “En tot moment ha d’existir plena comunicació i confiança amb l’esportista amb discapacitat visual. ”. Badia recalca que hi ha particularitats úniques en aquestes competicions, com per exemple el fet que dins de l’aigua “anem lligades amb una corda”, corrents a peu també es va agafades d’una corda de la mà i en bicicleta “es realitza amb tàndem”.

Per tot això, Badia creu que el més important és tenir “molt bona coordinació i comunicació”. “Abans de començar a fer de guia mai havia pujat a un tàndem i, per tant, em vaig haver de formar a través de la ONCE de ciclisme; gràcies a això i de consells que em van donant he pogut aprendre a fer-ho servir”.  Per ella, el millor de fer de guia és “la satisfacció és plena, ja que m’emporto experiències úniques”.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive