BACC Mataró organitzarà la IX Pedalada a la capital del Maresme  aquest proper diumenge, 17 de setembre. 

Faran la pedalada coincidint amb l’inici de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

 El Mataró són un grup de ciutadans i ciutadanes que utilitzen la bicicleta per desplaçar-se per la ciutat i també durant el seu temps lliure. Ho fan perquè consideren que és bo per la seva salut però també ho és per a la resta de ciutadans i ciutadanes. No contaminen i no fan soroll, recalquen. Per a tot això, expliquen en un comunicat que volen “una ciutat amable per a tothom i que doni gust passejar-hi”.

 Estan constituïts com a grup territorial de Bicicleta Club de Catalunya (BACC) que és una entitat sense ànim de lucre formada per persones usuàries de la bicicleta, que representa els interessos dels i de les ciclistes, elaborant campanyes de promoció i proposant solucions a les ciutats i pobles que volen introduir la bicicleta a la mobilitat urbana pel transport i el lleure.

BACC Mataró ja ha organitzat amb èxit la Pedalada els anys 2009-2016 amb una participació mitjana de 250 ciclistes de totes les edats.