Arriba una nova edició de la Mitja Marató de Muntanya de Mataró. Una cursa que s’inclou dins del programa de Les Santes Esportives, amb motiu de la Festa Major de la capital del Maresme. Enguany tindrà lloc aquest dissabte, dia 15 de juliol, des de les 8 del matí i comptarà amb dos circuits, un de 22 kilòmetres i 1.050 metres de desnivell, i un segon de més accessible, amb 11km i 475 metres de desnivell. El traçat transcorre pels millors corriols de Mataró i Argentona. L’organització inclou quatre avituallaments sòlids i líquids, cronometratge, servei de fisioteràpia, a més de la samarreta commemorativa. En aquesta edició el límit de participants és de 500, i el preu de les inscripcions és de 25 euros. La cursa està promoguda per Besttrail amb el suport de Decathlon.

Una altra cita per als amants de l’atletisme aquest cap de setmana a Mataró és la XI Mitja Marató per Relleus, que també tindrà lloc el dissabte 15, a les 7 de la tarda al Nou Parc Central. Està organitzada pel grup Maimakansu.

Enguany Les Santes Esportives compten amb un total de 31 activitats programades durant tot el mes de juliol. Estan impulsades per la Direcció d’Esports i per una trentena d’entitats i clubs, i preveuen mobilitzar uns 9.000 esportistes. Entre les novetats d’enguany hi ha la III Regata Oficial de la Lliga Catalana de llagut, el diumenge 16, una activitat d’snorkel que vol aconseguir un rècord guiness, el I Mundialet de futbol platja 3X3, que se celebrarà el 22 i 23 de juliol a la platja del Varador que està organitzat pel CE Pla d’en Boet, o la primera jornada de Fitness Santes, el 23 de juliol, on els ciutadans podran fer ioga, abdominals hipopressius i Tai Txi.