Aquesta setmana se celebra la 2a edició de la Setmana de l’Economia Social i Solidària a Mataró desprès de l’èxit de la primera edició de l’any passat. L’esdeveniment recull el treball constant del darrer any i dels projectes portats a terme, com el Viver d’Empreses ubicat a l’edifici del Cafè de Mar, la Llançadora de projectes d’economia social i solidària, l’Ateneu Cooperatiu Comarcal i l’adhesió a la Xarxa de Municipis pe l’Economia Social i Solidària.

Enguany, la Setmana estava prevista del 3 al 7 d’octubre, però desprès dels fets ocorreguts el dia 1 d’octubre als col·legis electorals, la violència emprada i la convocatòria de la vaga general, la decisió d’ajornar-la va ser unànime. Per tant serà a partir d’avui que la podrem gaudir.

Lamentablement, hi trobarem a faltar dos actes molt importants que, no obstant, sembla que pel nou Govern socialista de la ciutat no ho son tant, ja que han caigut del programa i a més, han descartat participar-hi activament.

Es tracta de la presentació de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, que s’havia de fer dins del marc de la setmana. Un acte important per tota la feina feta i que com a ciutat havíem aconseguit portar a la Setmana. El Ple del 2 de març va aprovar per majoria absoluta de tots els grups l’adhesió a aquesta xarxa i també formar part de la seva Direcció. L’acte de presentació ens posava al mapa i ens distingia com a gran municipi que vetlla per l’economia social i el cooperativisme. Ara no hi és. No sabem on és. Bé, sí que sabem que es farà aquest mes de novembre, però no serà Mataró.

L’altre acte que sembla no importar en aquesta Setmana és la presentació prevista dels resultats aconseguits pel projecte de l’Ateneu Cooperatiu. Un acte que havia d’aplegar molta gent del sector, personalitats rellevants de tot el país i presència també dels membres del Consistori local. Doncs bé, tampoc sembla importar gaire quan se l’han ventilat sense cap mirament. I quan es pregunta on és, simplement ens diuen que ja és projecte acabat.

El govern que tenim ara, que es proclama tan d’esquerres i tant al costat de la gent, ja comença a ser insultant per tot allò que incompleix. Des de l’acord majoritari del Ple del setembre per donar suport a la organització del referèndum de l’1-O, fins l’acord del Ple passat de l’adhesió a la campanya #seientlliure, fins ara, en què no compleix amb les seves obligacions dins de la Xarxa de Municipis. Si us plau, no desprestigiem tota la feina que s’ha fet des la Fundació Unió de Cooperadors.

Per acabar, voldria agrair a membres del Patronat, Director de la Fundació i tècniques del Cafè de Mar tota la feina que s’ha fet des de la Fundació Unió de Cooperadors.