a Google  
a capgros.com  
| 25 de maig de 2016|

Cultura | Dansa
Les coreografies de quatre apòstols a la terra
La companyia mataronina Trànsit presenta el seu nou espectacle, ‘Evangelium’, dins la celebració del Dia Internacional de la Dansa
EnviarAmic Enviar a un amic Imprimir Imprimir Opinio Afegir opinió Lectures 409 lectures Data 27|04|2012 9:39 Disminueix lletraAugmenta lletra
per capgros.com
Comparteix
La temporada de teatre i dansa que presenta l’IMAC al teatre Monumental sempre guarda un lloc per a les estrenes de la companyia mataronina Trànsit Dansa. En aquesta ocasió, arriba el torn per al seu darrer espectacle, Evangelium. La companyia que dirigeix la ballarina i coreògrafa Maria Rovira presentarà aquest dissabte, dia 28, aquest muntatge on quatre ballarins es reencarnen en quatre dels dotze apòstols. Una reflexió sobre la naturalesa humana a partir de textos bíblics.

San Tomàs, San Mateu, San Joan i San Pere són a punt de baixar a la terra amb l’objectiu de predicar la vida i miracle de Jesucrist. Son quatre dels dotze apòstols, que apareixeran en el cos de quatre ballarins, interpretats per Reinaldo Ribeiro, Daniel Rosado, Eddie Pezzopane i Pere Molsosa. Tots ells han format part de companyies de diversos països del món i s’han format en dansa clàssica, contemporània i hip hop, per la qual cosa són ballarins especialment versàtils.
Els quatre personatges  proposen proposen una reflexió sobre l'enveja, la traïció, els canvis en les maneres de vida, les crisis del món actual, la importància dels diners i el pes de la religió. Ho fan en les seves llengües originals: català, castellà, Italià i portuguès. La música que els acompanya, combina des de les veus búlgares, místiques i espirituals, fins als ritmes més autèntics de rock and roll. La música és obra de Javier Gamazo, que ja havia composat la partitura d’El Salt de Nijinsky i de Desir, dues de les obres més destacades de la trajectòria de Trànsit.

La companyia Trànsit va ser fundada l’any 1985 per Maria Rovira, formada en dansa clàssica a Conservatorio Superior de Danza de Madrid y en el Centre Internacional de Danse de París (CID). Rovira va rebre el Premi Nacional de Dansa de Catalunya l’any 1998, fruit d’una amplíssima trajectòria en què destaquen fites com ser la coreògrafa resident del American Dance Festival i haver fet coreografies per a companyies tan prestigioses com els ballets nacionals de Cuba, França, Alemanya o Itàlia. També va estudiar al International Dance Center, la Maison de la Danse de Lyon y Merce Cunningham.

Més espectacles
La presentació d’Evangelium s’emmarca dins la celebració del Dia Internacional de la Dansa, que permetrà veure dos espectacles més d’aquesta disciplina durant el cap de setmana. Sala Cabanyes acull la nova proposta de la companyia En Moviment. Es tracta de l’obra “Els pensaments de Julieta”, al voltant de la protagonista femenina de la coneguda tragèdia de William Shakespeare. Amb la direcció i les coreografies de Mercè Grané, el muntatge vol trencar a través de la dansa el tràgic arquetip dels amants i convertir la història de Julieta en una narració nova, actual i particular. I el diumenge, es podrà veure a la plaça de la Muralla l’espectacle Ret fi. A ritme de boixets, a càrrec dels alumnes de dansa de l’Aula de Teatre sota la coreografia de Reinaldo Ribeiro i la composició musical d’Acari Bertran
EnviarAmic Enviar a un amic Imprimir Imprimir Opinio Afegir opinió Lectures 409 lectures Data 27|04|2012 9:39 Disminueix lletraAugmenta lletra

Afegeix la teva opinió sobre la notícia

Els comentaris dels lectors de www.Capgros.com estan subjectes a moderació prèvia. Això vol dir que és possible que no apareguin publicats immediatament, fins que els responsables del mitjà no els validin. S'acceptaran tots els comentaris, excepte aquells que continguin insults, continguts xenòfobs i que siguin contraris o atemptin contra la Llei, la moral, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel.lectual o industrial. Tampoc es permetran els comentaris que no tinguin cap relació amb el contingut de la notícia o l'article al qual facin referència.


Al fer servir aquest servei, l' Usuari manifesta la seva conformitat amb aquestes condicions, comprometent-se a no fer-los servir per enviar missatges que difamin o insultin, o que continguin informació falsa, que sigui inapropiada, abusiva, nociva, pornogràfica, amenaçadora, fent mal a l' imatge pública i/o la vida privada de terceres persones o que per a qualsevol motiu infringeixin cap llei.

www.Capgros.com, podrà limitar, a la mida que tingués coneixement d' això, l' accés a la web d' opinions, informacions, comentaris, imatges i, en general, de qualsevol classe de material que vulneri allò disposat en aquesta clàusula. També s'informa que, tal i com obliga la llei, es recollirà la procedència (IP) de tots els comentaris entrats.

D' acord a l' anterior exposat, www.Capgros.com estarà legitimada per a suspendre de manera immediata la prestació del servei i, en el seu cas, per retirar els continguts presumpte o declaradament il•legals, ja ho faci al seu exclusiu criteri, ja a petició de tercer afectat o d' autoritat competent. Aquesta suspensió o retirada no donaran en cap cas dret a cap indemnització.
  Nom: 
  Opinió:  caracters (màxim 1.500)
Escriu l'any actual amb 4 xifres:
 
Ja pots llegir el Capgròs d'aquesta setmana
Edició digital
Hemeroteca
Serveis


Classificats
  Entra anuncis gratuïts
  Treball
  Compra-venda
  Amistat
  Classes
  Lloguer-traspàs
  Diversos
Necrològiques
Farmàcies de guàrdia
El temps
Horòscop
Amb la col·laboraci?de:

Qui som  |  Contacte  |  © Capgros.com - 2016  |  (Avís legal) titulars RSS   titulars RSS
Portal creat per
http://www.capsulamedia.com