a Google  
a capgros.com  
| 30 de maig de 2016|

Ciutat | Educació
L’AMPA del Marta Mata lamenta els nous retards en la construcció del centre
La comunitat educativa de l’escola denuncia un nou endarreriment provocat per un problema en la cessió dels terrenys
EnviarAmic Enviar a un amic Imprimir Imprimir Opinio Afegir opinió Lectures 1571 lectures Data 07|02|2012 10:33 Disminueix lletraAugmenta lletra
El solar de Cirera
per capgros.com
fotos Gabriel Romero
Comparteix
L’Associació de Mares i Pares d’alumnes de l’escola Marta Mata estan “indignats” pel nou endarreriment en la construcció de l’edifici definitiu del centre. L’acord de cessió dels terrenys es va aprovar al ple del mes de setembre del 2010 però ara, expliquen des de l’AMPA, “s’ha hagut d’esmenar-la cessió dels terrenys perquè no era correcta”. Els pares i mares de l’escola consideren “inacceptable” que l’administració justifiqui els nous retards “amb l’excusa de problemes burocràtics sobre la cessió dels terrenys”. Per l’AMPA aquesta “és una nova estratègia de les administracions implicades per justificar el retard en l’inici de les obres”, que ja han estat adjudicades a l’empresa COMSA. Aquest nou retard se suma a l’entrebanc fet públic en el ple del passat mes de gener.  L’Institut Català de Finances (ICF), que s’havia d’encarregar del finançament del projecte, va anunciar que no pot assumir-ho i ha traspassat aquesta responsabilitat a l’empresa d’obra pública GISA. Tot i això, l’alcalde, Joan Mora, va assegurar en aquell moment que la Generalitat manté el compromís d’inaugurar les noves instal•lacions del Marta Mata el proper mes de setembre.

L’escola Marta Mata ocupa en l’actualitat unes instal•lacions provisionals compartides amb l’escola Antonio Machado. La seva seu definitiva s’ha de construir al barri de Cirera, però les continues demores en la seva construcció han comportat que el centre que acull actualment les dues escoles estigui al límit. Segons recorda l’AMPA, l’escola Antonio Machado es va construir per allotjar una escola de dues línies, és a dir, 450 alumnes, però en aquest curs 2011-2012, les instal·lacions s’han hagut d’ampliar per acollir-ne 675. Per això, l’AMPA torna a exigir que es concreti el calendari de les obres del nou edifici.
EnviarAmic Enviar a un amic Imprimir Imprimir Opinio Afegir opinió Lectures 1571 lectures Data 07|02|2012 10:33 Disminueix lletraAugmenta lletra
  Opinions dels lectors
Xavier
Com sempre l'educació passa a ser el segon plat de la nostra societat. És més important pels polítics salvar bancs i caixes, donar diners per tenir una linea aerea que ha fet fallida, obrir consulats a l'estranger, mantenir les indústries farmaceútiques cobrant a la gent que necessita els medicaments, pujar els impostos per a pagar el deute que ells mateixos han generat, tenir molts càrrecs de confiança amb grans sous ...

vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 12:15:34
Francesc R
No puc entendre perquè s'estan fent tantes escoles. La natalitat està baixant i en els propers anys hi haurà molt pocs naixements. La gent marxa i molts nous catalans naixeran i es criaran fora de Catalunya. Tantíssimes escoles noves són una pèrdua de recursos per tal d'acontentar a alguns pares, tant exigents que freguen l'egoisme. D'aquí a 5 anys la meitat d'aquestes escoles estaran tancades per falta d'alumnes, però el mal ja estarà fet. No podem pensar més en la col·lectivitat i no tant en el que ens passa a cadascú. Sentit comú és el que ens falta.
vota positiu 2 vota negatiu 2 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 13:42:43
Jordi
Francesc, tu de fills no en deus de tenir, oi? o com a minim deuen tenir la sort si estan en edat escolar de tenir una infraestructura que respecta els seus drets com a ciutadans, imagino. Doncs potser cal que sapigues que a Mataro no cal ni pensar en els nens que naixeran o marxaran, cal pensar qne els que ja hi han nascut i hi viuen i a mes van a escoles apilotonats i amb uns espais que no els fan justicia... sobre tot com tu dius, tenint uns pares que com son tant sentis amb la col.lectivitat paguen els sesu impostos per a gaudir tambe dels seus beneficis. O seras capaç de dir que els diners invertits en empreses aeries que fan fallida estan mes ben invertits que en educacio i escoles? o els diners que valen els cotxes oficials, que no poden ser Seat i han de ser Audi, aquests diners tambe estan mes ben invertits que en educacio i escoles? Gracies per la teva aportacio Francesc. Una salutacio.
vota positiu 2 vota negatiu 1 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 14:09:40
AV
Aquesta es la falsa democracia. Jo tinc dos fills i no poden tenir l'educació que vull, pagant o sense pagar. Tampoc puc decidir a quin metge portarlo, pagant o sense pagar. Ara si, puc escollir l'Alcalde, el president de la Generalitat o del Govern, que m'importa més aviat poc.
vota positiu 2 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 14:31:33
Anònim
Molta demagògia tot plegat. Que preguntin a l'antrior govern municipal per què van tenir quatre anys aturat el projecte de l'escola Marta Mata. Ara encara no un any del nou govern, tenim resolt el projecte i ecara no hi ha cap incompliment. Temps al temps i veurem qui compleix i qui no ha complit.
vota positiu 1 vota negatiu 1 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 14:39:22
Optimus
MORAAAAA,, DIMISIONNNNNNN
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 14:55:29
Laura
Francesc, si tantes escoles noves hi han, ja m'explicaràs com pot ser que els nostres fills estiguin apilonats com sardines en llauna... et convido a passar-te un dia per l'escola Antonio Machado, a l'hora d'entrar i sortir de les aules i m'entendràs perfectament el que vull dir ...
vota positiu 4 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 15:30:06
mare
Soc mare de l'escola MArta Mata, i crec que tinc SENTIT COMÚ quan demano una escola DIGNE pels meus fills. Tambè penso en col·lectivitat si vull un ESPAI per la nostra escola, perque 200 infants de 3 4 anys son una COL.LECTIVITAT que comparteixen (o pateixen) una MATEIX PATI d'INFANTIL, i 675 infants tambè son una COL.LECTIVITAT , que tambè comparteixen un sol espai, un sol pati, els mateixos wc,gimnàs,aules... però esclar aixó no deu ser pensar en col.lectiu per als NO AFECTATS, deu ser" ser pares egoistes" que no pensen mes que en ells i que CRIDEN I DEMANEN el que els van PROMETRE, (i no el que ells van demanar, que en molts casos es van trovar)
Ni per els nens, ni per les famílies ni per les escoles es fàcil compartir un petit espai , només VOLEM una escola on poder CREIXER, on els nens puquin CORRER sense xocar els uns amb els altres.
L'escola la va crear l'ayuntament, no els pares que ara demanem poder gaudir-la.
Però esclar, el món es ple de gent que no prioritza el benestar dels nens, ni la qualitat de l'educació pública, aixó sí pensen MOLT EN LA COL.LECTIVITAT, aixó si que ho tenen...
vota positiu 1 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 15:58:55
monchery
moraaaaaaaaaa aveura si dimiteixas ja de una vegada!!!!!!!!!!!!!!
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 18:35:19
Llàntia Forever
Mireu si anem sobrats d'escoles que ja se sap que d'aquí a 8 anys no hi haurà suficient espai als instituts de secundària. Creieu que es planificarà bé aquest tema? Jo crec que no i els que avui van a P3 estaran de nou en infraestructures precàries, indignes d'un país com el nostre. Tindrem una generació "apilonada". Després que a ningú el sorprenguin les xifres de fracàs escolar. Ja sé que l'important són els projectes educatius i la motivació de l'alumne i família però si no es pot fer classe dignament estic segur que repercuteix en el fracàs escolar.
vota positiu 1 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 19:05:18
Anònim
A la mare i la Laura, s'heu preguntat qui ha escrit aquest guió i qui ha planificat la no construcció de l'escola Marta Mata. Demaneu-li responsabilitats a qui la tingui, que per cert no és d'aquest govern sinó del tripartit.
vota positiu 1 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 19:11:29
Xavier
Anonim, no cal sempre culpabilitzar als anteriors governs, s'ha de demanar responsabilitats als que governen ara, que han estat escollits a les darreres eleccions. Si no poden prometre quelcom que no facin publicitat o que diguin la veritat.

Si no es pot construir una escola, que ho diguin ben clar , però que no vagin marejant la perdiu.

Per cert, si demà tanquen 10 empreses a Mataró i els treballadors van a l'atur, també serà culpa del tripartit ?

Vaja que els polítics son els culpables de tot, doncs no empresaris i particulars també tenim la nostra part de culpabilitat ja que cada 4 anys votem a un govern i si no es fan les coses bé ens quedem amb els braços creuats fins les properes eleccions on tornaran a sortir elegits els mateixos corruptes, mentiders o inútils que ja havien fet malament les coses.

En aquest país no tenim alternatives de govern sempre es voten els mateixos.
vota positiu 2 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/02/2012 22:44:00
Laura
jo no m'haig de preguntar de qui es la culpa d'uns o dels altres, no serveix de res ¡ Son tots una colla de mentiders dels que no ens podem refiar ... tot son ambigüetats, burocràcies i més histories ... Jo pago els meus impostos perquè els meus fill tinguin una educació digne, no que estiguin plens de mancances per falta d'espai, i no parlem del tema seguretat.
vota positiu 2 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
08/02/2012 7:19:08
Decebut amb CiU
Creia que amb Mora cambiaria, i pitjor encara!
Que no comptin amb el meu vot.
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
08/02/2012 10:13:18
mataroní
Varen passar 2 regidors d'IC i ara anem pel Convergent i de moment, el més calent a l'aigüera.

Plens municipals denunciant la situació, reunions amb els Serveis Territorials, moltes promeses i cap fet.
Destí final del MM, no edifici, desaparació com escola
vota positiu 1 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
08/02/2012 15:35:59
Joselou
Bueno francesc, el més segur es que tu únicament tinguis gossos, fills no crec i si els tens els tindras a la privada no?. No som pares egoïstes, som uns pares que se'ns va oferir una escola amb un projecte educatiu i un pla de construcció. Ara per la crisis, pels lladres, per les continues mentides... tenim nens, tenim projecte, tenim professors i ganes de continuar. Però no tenim edifici, tens alguna sol.lució?? No crec que anem tant sobrats d'escoles com tu dius, que faran amb els nostres nens ja inscrits i els que hem d'inscriure el proper curs?? I senyors politics (dona igual de quin color sigueu) si els plans previstos no els podeu complir haureu de donar alguna solució?
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
08/02/2012 23:15:49

Afegeix la teva opinió sobre la notícia

Els comentaris dels lectors de www.Capgros.com estan subjectes a moderació prèvia. Això vol dir que és possible que no apareguin publicats immediatament, fins que els responsables del mitjà no els validin. S'acceptaran tots els comentaris, excepte aquells que continguin insults, continguts xenòfobs i que siguin contraris o atemptin contra la Llei, la moral, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel.lectual o industrial. Tampoc es permetran els comentaris que no tinguin cap relació amb el contingut de la notícia o l'article al qual facin referència.


Al fer servir aquest servei, l' Usuari manifesta la seva conformitat amb aquestes condicions, comprometent-se a no fer-los servir per enviar missatges que difamin o insultin, o que continguin informació falsa, que sigui inapropiada, abusiva, nociva, pornogràfica, amenaçadora, fent mal a l' imatge pública i/o la vida privada de terceres persones o que per a qualsevol motiu infringeixin cap llei.

www.Capgros.com, podrà limitar, a la mida que tingués coneixement d' això, l' accés a la web d' opinions, informacions, comentaris, imatges i, en general, de qualsevol classe de material que vulneri allò disposat en aquesta clàusula. També s'informa que, tal i com obliga la llei, es recollirà la procedència (IP) de tots els comentaris entrats.

D' acord a l' anterior exposat, www.Capgros.com estarà legitimada per a suspendre de manera immediata la prestació del servei i, en el seu cas, per retirar els continguts presumpte o declaradament il•legals, ja ho faci al seu exclusiu criteri, ja a petició de tercer afectat o d' autoritat competent. Aquesta suspensió o retirada no donaran en cap cas dret a cap indemnització.
  Nom: 
  Opinió:  caracters (màxim 1.500)
Escriu l'any actual amb 4 xifres:
 
Ja pots llegir el Capgròs d'aquesta setmana
Edició digital
Hemeroteca
Serveis


Classificats
  Entra anuncis gratuïts
  Treball
  Compra-venda
  Amistat
  Classes
  Lloguer-traspàs
  Diversos
Necrològiques
Farmàcies de guàrdia
El temps
Horòscop
Amb la col·laboraci?de:

Qui som  |  Contacte  |  © Capgros.com - 2016  |  (Avís legal) titulars RSS   titulars RSS
Portal creat per
http://www.capsulamedia.com