a Google  
a capgros.com  
| 29 de maig de 2016|

Ciutat | Urbanisme
Aprovats els canvis en l’ordenança dels prostíbuls gràcies a CIU, PSC i PxC
ICV, i la Cup s’abstenen en la votació i reclamen un debat més ampli sobre la regulació de la prostitució a nivell nacional
EnviarAmic Enviar a un amic Imprimir Imprimir Opinio Afegir opinió Lectures 1909 lectures Data Actualitz. 07/10/2011 12:58 Disminueix lletraAugmenta lletra
Montse Rodríguez
per J. V.
fotos Albert Canalejo
Comparteix
Notícies relacionades
El govern vol endurir l'ordenança que regula l'obertura de prostíbuls
CiU vol fer ‘més restrictiva’ l'ordenança que regula l'obertura de bordells
Aprovada definitivament l’ordenança que regula els macroprostíbuls
El govern introdueix més restriccions a l’ordenança dels prostíbuls
CiU demana que s’elabori una ordenança per regular els prostíbuls
El PPC demana una ordenança per evitar la proliferació del mosquit tigre

El govern municipal de CiU ha tirat endavant en el Ple de dijous dia 6 els canvis proposats en l’ordenança que regula l’obertura de macroprostíbuls. Els nacionalistes han aconseguit el suport del PSC i PxC en l’aprovació d’aquesta modificació que fa més restrictives les condicions per obrir establiments destinats a l’activitat sexual a la ciutat. Els socialistes han votat a favor d’aquesta modificació, segons ha explicat el cap del grup Joan Antoni Baron, per “responsabilitat política” i després d’haver afrontat aquest problema quan estaven al govern. Baron també ha celebrat que els tècnics municipals “hagin pogut donar mitja volta més” a l’ordenança per fer-la una mica més restrictiva. Les modificacions aprovades limiten les dimensions dels bordells a un màxim de 500 metres quadrats i també defineixen les dimensions dels espais annexos, que també queden limitats. PxC també hi ha votat a favor mentre que el PPC, ICV-Euia i la Cup s’han abstingut.

Ecosocialistes i independentistes, com també el PSC, han coincidit en reclamar la necessitat d’un debat més ampli a nivell nacional sobre la situació de la prostitució. El regidor de la Cup, Xavier Safont Tria, també ha preguntat sobre la situació en la que quedaran els prostíbuls que ja funcionen actualment a la ciutat quan caduquin les llicències de què disposen, i ha advertit del risc que l’activitat es torni clandestina o acabi als carrers de la ciutat, amb el prejudici que això comportaria també per a les treballadores sexuals, que no tenen la seva situació laboral regulada.

En la roda de premsa posterior al Ple Municipal, la regidora d’Urbanisme i Llicències Montserrat Rodríguez, ha explicat que a dels tres prostíbuls amb llicència en funcionament a la ciutat, dos ja la tenen caducada i la del tercer caducarà al 2013. En els dos primers casos, tindran uns mesos per presentar el projecte de remodelació per adaptar-se als canvis en l’ordenança que s’ha aprovat. La regidora ha admès que alguns “ho tenen bastant complicat” i ha recordat que si no ho fan “hauran de buscar un altre lloc o tancar”. En aquest sentit, ha assegurat que l’Ajuntament posarà mecanismes per controlar que l’activitat no es continuï fent de forma clandestina tot i que l’alcalde, Joan Mora, ha reconegut també les dificultats de controlar aquesta activitat.

El govern ha explicat també que el mateix promotors dels dos macroprostíbuls, Josep Maria Colomer Ribot, va presentar recentment una sol•licitud de llicència adaptant-se als criteris de la primera ordenança aprovada per l’anterior govern tripartit. La regidora Rodríguez ha explicat que aquesta llicència “ha quedat en suspens” per l’inici de la tramitació per modificar l’ordenança i fer-la més restrictiva. Segons la nova ordenança, si Colomer Ribot persisteix en la intenció d’obrir el prostíbul, aquest haurà de ser de menys de 500 metres quadrats i amb només quatre habitacions.
EnviarAmic Enviar a un amic Imprimir Imprimir Opinio Afegir opinió Lectures 1909 lectures Data Actualitz. 07/10/2011 12:58 Disminueix lletraAugmenta lletra
  Opinions dels lectors
Petit
Crec que també seria necessari redactar una ordenança que reguli la prostitució mediàtica a la qual es dediquen algunes associacions i gran part de la premsa realitzant tot tipus d'estímuls i fel·lacions polítiques partidistes.
Em pregunto, perquè la gran majoria dels periodistes són de tendències comunistes, socialistes i separatistes.
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/10/2011 9:47:19
Brau Ferrero
Ahora solo faltaría que la señora regidora llevara la defensa de los dueños de los prostíbulos en su bufette....porque total, si ser presidenta de PUMSA no es incompatible con ser la representante legal de quienes tienen intereses contra PUMSA, todo es posible. Esta señora ha oido hablar de las incompatibilidades? le suenan al menos? porque su situación me parece escandalosa.
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/10/2011 14:14:36
Anònim
Collons de Brau! Es que per tu tothom que es dedica a un càrrec públic es sospitos de males intencions! Deixa d'embrutar l'0pinió pública.
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/10/2011 16:14:40
Brau Ferrero
Yo no pongo en duda la honradez de nadie, que de eso ya se encargan solitos ellos...y las intenciones no tienen nada que ver con mantener como clientes en su bufette actualmente y seguir representando a colectivos y empresas que litigan HOY contra PUMSA. Es una simple cuestión de ética profesional...y cuando se ocupa ese cargo público y no el de Cultura, o el de Educación...lo mínimo exigible es que derive de su bufette familiar los casos que entran en clara incompatibilidad con dicho cargo al que le hace un flaco favor. El que no sea capaz de entender eso es que no es capaz de entender como han de hacerse las cosas y, por tanto, se puede dudar de su honorabilidad con launica responsabiidad de quien da pie a ello.
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/10/2011 16:48:20
Anònim
petit, solo recordarte que también hay muchos medios con tendencias xenòfobas y ultraderechistas, como intereconomia, la gaceta, abc, el mundo, la razón.....mira si tienes medios fascistas para escoger. y en cuanto al anònimo de las 16, 14, el brau no critica a todos los que tienen un cargo público, solo a los que no son sociatas.
vota positiu 0 vota negatiu 0 Alertar de comentari inapropiat
07/10/2011 19:26:25

Afegeix la teva opinió sobre la notícia

Els comentaris dels lectors de www.Capgros.com estan subjectes a moderació prèvia. Això vol dir que és possible que no apareguin publicats immediatament, fins que els responsables del mitjà no els validin. S'acceptaran tots els comentaris, excepte aquells que continguin insults, continguts xenòfobs i que siguin contraris o atemptin contra la Llei, la moral, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel.lectual o industrial. Tampoc es permetran els comentaris que no tinguin cap relació amb el contingut de la notícia o l'article al qual facin referència.


Al fer servir aquest servei, l' Usuari manifesta la seva conformitat amb aquestes condicions, comprometent-se a no fer-los servir per enviar missatges que difamin o insultin, o que continguin informació falsa, que sigui inapropiada, abusiva, nociva, pornogràfica, amenaçadora, fent mal a l' imatge pública i/o la vida privada de terceres persones o que per a qualsevol motiu infringeixin cap llei.

www.Capgros.com, podrà limitar, a la mida que tingués coneixement d' això, l' accés a la web d' opinions, informacions, comentaris, imatges i, en general, de qualsevol classe de material que vulneri allò disposat en aquesta clàusula. També s'informa que, tal i com obliga la llei, es recollirà la procedència (IP) de tots els comentaris entrats.

D' acord a l' anterior exposat, www.Capgros.com estarà legitimada per a suspendre de manera immediata la prestació del servei i, en el seu cas, per retirar els continguts presumpte o declaradament il•legals, ja ho faci al seu exclusiu criteri, ja a petició de tercer afectat o d' autoritat competent. Aquesta suspensió o retirada no donaran en cap cas dret a cap indemnització.
  Nom: 
  Opinió:  caracters (màxim 1.500)
Escriu l'any actual amb 4 xifres:
 
Ja pots llegir el Capgròs d'aquesta setmana
Edició digital
Hemeroteca
Serveis


Classificats
  Entra anuncis gratuïts
  Treball
  Compra-venda
  Amistat
  Classes
  Lloguer-traspàs
  Diversos
Necrològiques
Farmàcies de guàrdia
El temps
Horòscop
Amb la col·laboraci?de:

Qui som  |  Contacte  |  © Capgros.com - 2016  |  (Avís legal) titulars RSS   titulars RSS
Portal creat per
http://www.capsulamedia.com