a Google  
a capgros.com  
| 27 de maig de 2016|
Mataró Innova TV
  Enviar a un amic
  Imprimir
  (afegir opinió)
  lectures
  15/06/2011
Disminueix lletraAugmenta lletra

 
La Fitxa
Linkm.es Nau Minguell C/ Pascual Madoz, 13, 1a planta, despatx D 08301 Mataró Telf: 678 553 667 Web: www.linkm.es Fundador: Xavier Molina Any de creació: 2010
Màrqueting a través de les xarxes socials
L’empresa Linkm.es dissenya l’estratègia perquè les empreses promocionin els seus productes i serveis pels ‘social media’
.............................................
per Xavier Amat
fotos
.............................................
No fa pas molts mesos que el FaceBook o el Twitter es troben entre nosaltres, i de segur que tots coneixem persones que ja no poden viure sense ells. Independentment que s’estigui més o menys “enganxat” a les anomenades xarxes socials, el que sembla evident és que ens trobem davant un nou sistema de comunicació amb milions d’usuaris i que, és clar, suposa un filó per a empreses que vulguin vendre o donar a conèixer els seus productes. I Linkm.es, del jove mataroní Xavier Molina, parteix d’aquesta idea i el que fa és dissenyar per als seus clients plans de màrqueting encarats a les xarxes socials. “Cada cas és diferent i fem els vestits a mida de les necessitats. Tot tipus d’empresa que tingui coses a dir, a explicar, als seus actuals o futurs clients és apta per entrar als ‘social media’”, considera Molina, que afegeix que el més important és donar informació. “És el que cerquen les persones a la xarxa, sortir de dubtes, que els detallin qüestions d’allò que potser acabaran comprant o sol•licitant”, diu el fundador i consultor de Linkm.es.

Instal•lada a la incubadora d’empreses de la Nau Minguell de Mataró, Linkm.es va alçar la persiana fa un any i mig, i de moment, per certa sorpresa del mateix Molina, els seus principals clients són grans empreses i multinacionals. “Potser m’esperava més petites i mitjanes empreses i emprenedors, però molts vénen amb la idea que internet és sinònim de gratuïtat o gairebé, quan dissenyar una estratègia, o crear vídeos o continguts, evidentment té el seu cost, i aleshores alguns es fan enrera”, informa, tot afegint que, malgrat això, el preu sempre resulta “molt més econòmic que anunciar-se en diaris o canals de televisió. No estem en contra dels mitjans tradicionals, al contrari, pensem que cal apostar pel màrqueting mixt, combinant diversos suports”. El sector dels laboratoris farmacèutics és el que de moment està aportant més clients a Molina. “Ha anat així, però no ens estem especialitzant en un sector concret. Estem oberts a tot tipus d’empreses”, explica el consultor.

Gestió compartida
Els que coneixen una mica les xarxes socials d’internet es poden preguntar en aquest punt qui fa el seguiment de les respostes i l’actualització dels missatges. És a dir, que a diferència de la publicitat en d’altres mitjans de comunicació, en què es crea un anunci i aquest es publica o s’emet i aquí normalment s’acaba la feina, les xarxes socials són d’una constant resposta per part dels receptors i una actualització permanent. “Cada empresa és un món, però el que acostumem a proposar als nostres clients és una gestió compartida durant uns mesos, per tal que vegin les diferències que hi pot haver entre un blog i el FaceBook, per exemple, i que a partir de determinat moment ja siguin ells els que ho gestionin”, explica Xavier Molina.
Amb la col·laboraci?de:

Qui som  |  Contacte  |  © Capgros.com - 2016  |  (Avís legal) titulars RSS   titulars RSS
Portal creat per
http://www.capsulamedia.com