Un descampat sense gaire més us que un “pixader” de gossos. Aquest  ha estat el trist paper que ha jugat l’espai adjacent al passatge Lluís Gallifa, entre els carrers Castaños, Pizarro i Llauder, durant gairebé 20 anys. Això en uns barris com el Pla d’en Boet i l’Eixample que no van precisament sobrats de places i espais verds. Finalment, però, l’Ajuntament el reurbanitzarà, per convertir-lo en una plaça pública amb zona de jocs infantils, arbrat, zona esportiva i un passeig. 

 Els veïns van recollir firmes perquè s’urbanitzés d’una vegada el solar que va quedar lliure a finals dels 90 quan es va enderrocar una fàbrica

El de la nova plaça es tracta d’un projecte consensuat amb els veïns de la zona, que l’any 2014 van començar a recollir firmes perquè d’una vegada per totes es fes quelcom amb aquest espai. El consistori els va donar la paraula i aquests van demanar més arbrat i mobiliari urbà per evitar que la plaça estigués massa exposada i buida. 

 La nova plaça es començarà a urbanitzar a finals d’any i s’espera que les obres durin aproximadament uns quatre mesos

El passat juliol es va presentar l’avantprojecte en una reunió informativa i el 26 de setembre es va fer el mateix amb el projecte executiu. La superfície d’actuació ocupa 1.860 m². El projecte preveu la creació d’un passeig en diagonal per la plaça que facilitarà la connexió entre els carrers Castaños i de Llauder, a més de l’ampliació de voreres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de la il·luminació i la col·locació d’arbrat i mobiliari urbà. El paviment de la plaça serà a un únic nivell, amb una zona de sauló i una altra de pedra artificial i panot. També hi haurà una zona de jocs infantils de 205 m² amb paviment de cautxú i delimitada amb una tanca. 

S’hi instal·laran dues pèrgoles de 12,5 x 5 m i 3,5 m d’alçada per garantir l’ombra. També s’hi instal·laran 12 bancs, 15 cadires de fusta i 3 papereres. La font actual es traslladarà a una nova ubicació dins la nova plaça. Per millorar la il·luminació interior de la plaça s’instal·larà nou enllumenat amb 6 columnes i llumeneres amb leds. També es preveu la plantació de 34 nous arbres, en concret, 10 lledoners, 9 exemplars de ginkgo, 5 exemplars de grevil·lea i 10 tipuanes (acàcies de flor groga).

Termini de 4 mesos

Les obres tenen un pressupost de 275.189,95 € (IVA inclòs). Es preveu que comencin abans d’acabar l’any i que que els treballs tinguin una durada de 4 mesos, així que la plaça hauria d’estar enllestida de cara a l’abril de 2018.