L’Ajuntament ha començat actuacions de manteniment i millora de voreres a 11 carrers de la ciutat amb l’objectiu de fer-los més accessibles. Part de la inversió es paga amb els diners recaptats per la nova taxa de guals. Es contemplen dos tipus d’actuació: ampliació de voreres, com en el cas del Camí del Mig i del carrer de Josep Monserrat Cuadrada, i reparació dels danys provocats per les arrels dels arbres, intervencions que se centraran principalment a diferents carrers del Camí de la Serra.

Pel que fa a la reparació de voreres danyades per les arrels dels arbres, les actuacions permetran corregir el deteriorament d’aquests vials i evitar caigudes a la via pública. Afectaran als carrers d’Hèl·lade, de Fídies, de Pitàgores, la ronda dels Països Catalans, la riera de la Figuera Major, el carrer de Joan Salvat Papasseit, la ronda de la Creu de Pedra, la ronda d’Alfons XII i el carrer de la Confraria de Sant Elm.

S'eixamplen les voreres del Camí del Mig i del carrer Montserrat Cuadrada i s'arrangen altres voreres al Camí de la Serra

Pel que fa a l’eixamplament de voreres, al Camí del Mig, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i la ronda de Francesc Macià, es va substituir una zona d’aparcament en bateria per aparcament en línia, reduint també un carril la circulació. L’espai que ocupava l’estacionament en bateria s’aprofita ara per ampliar la vorera a l’entrada de l’Escola Camí del Mig, configurant un espai d’estada amb una amplada de 7,5 m i millorant així l’accessibilitat a aquest centre a petició de la comunitat educativa. La segona actuació d’eixamplament de voreres es farà al carrer de Monserrat Cuadrada. La intervenció respon a una demanda ciutadana per tal de garantir l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda. A més, es millora l’accessibilitat en un carrer molt transitat per infants i famílies per l’existència de diferents centres educatius (escoles Peramàs i Josep Montserrat, i institut Miquel Biada).

Les 11 actuacions previstes suposaran una inversió conjunta de prop de 250.000 €. El cost de les actuacions de manteniment i millora de les voreres es finança en part amb la recaptació de la taxa de guals (140.000 €), tal i com es va introduir a les Ordenançes Municipals del 2017.