L'entrada a l'aparcament municipal de plaça de les Tereses, on hi haurà descomptes
L'entrada a l'aparcament municipal de plaça de les Tereses, on hi haurà descomptes

L'Ajuntament es queda amb l'aparcament de plaça de Les Tereses

El consistori el municipalitzarà perquè s'acaba la concessió de 40 anys i n'espera treure uns 600.000 euros anuals de rendiment

L'aparcament subterrani de plaça de les Tereses passa a mans de l'Ajuntament. El consistori el municipalitzarà perquè ja s'acaba la concessió de 40 anys a l'empresa que el va construir i que l'ha gestionat durant tot aquest temps. Una operació llaminera ja que és un aparcament totalment rentable, amb una alta ocupació, i l'Ajuntament n'espera treure uns 600.000 euros anuals de rendiment. A més, es tracta d'un primer pas per redefinir la plaça de les Tereses en el seu conjunt, que fa temps que té pendent una reurbanització completa.

"Considerem que la municipalització és la millor opció", afirma la presidenta de PUMSA

L'aparcament, el primer subterrani de rotació que es va construir a Mataró, es va inaugurar l'any 1976, i està gestionat per l'empresa Empark. Juntament amb el de plaça de Santa Anna, és el pàrking subterrani amb un percentatge més elevat d'ocupació de la ciutat, molt per davant d'aparcaments gestionats per PUMSA com el de plaça Granollers o Plaça d'Espanya. Un cop acabat el contracte de 40 anys, l'Ajuntament tenia previst treure'l de nou a concessió, amb l'objectiu que l'empresa adjudicatària capitalitzés el cànon i pogués aportar a l'Ajuntament de cop uns 4 o 5 milions d'euros. Però el marc legislatiu vigent no ho permet amb aquest tipus de concessions. "Davant d'això, considerem que la municipalització és la millor opció", afirma la presidenta de PUMSA i regidora d'Urbanisme, Núria Calpe (CiU).

En el Ple de desembre, que se celebra dijous vinent, s'aprovarà inicialment l'encàrrec a PUMSA de gestionar l'aparcament. Calpe assegura que l'empresa municipal té "la capacitat" d'encarregar-se de més pàrkings, orientant-se cap en el seu procés de reformulació obert per l'Ajuntament cap a una "empresa de gestió al servei del consistori", com afirma la seva seva presidenta.

Reforma pendent de la plaça

Els prop de 600.000 euros anuals que l'Ajuntament espera treure de rendiment de l'explotació de l'aparcament han de servir en part per finançar la reforma pendent de la plaça de les Tereses. Quan es va reurbanitzar la part superior de la plaça, operació que ha generat força crítiques, l'Ajuntament ja va anunciar que el final de la concessió de l'aparcament donaria pas planejar tota la reforma pendent. Calpe apunta, però, que abans de fer aquest nou planejament cal resoldre el Pla de Mobilitat, ja que la plaça de les Tereses és un punt neuràlgic del transport públic, especialment d'autobusos interurbans.

Fins que no estigui fet el Pla de Mobilitat no es pensarà en el redisseny de la plaça

"No es pot fer cap gran obra fins que no tinguem definit el circuit de rotació de la plaça", afirma la regidora, que defineix aquest punt com "l'estació central d'autobusos de facto" de la ciutat. La necessitat, o no, de crear una estació d'autobusos real a Mataró és un dels punts més importants que ha de definir el Pla de Mobilitat, que s'ha d'aprovar a principis de l'any 2017. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive