La Milla Urbana torna deu anys després. Foto: Arxiu
La Milla Urbana torna deu anys després. Foto: Arxiu

Tret de sortida a les Santes Esportives: entre la tradició i la inclusió

Torna la Milla Urbana i s'estrena el Trofeu de Bàsquet d'Esport adaptat.

Tret de sortida a les Santes més esportives i inclusives

Les Santes Esportives ja fa anys que són una part imprescindible per entendre la Festa Major de Mataró. Una bona manera de practicar esport, de veure’l i de gaudir-lo en totes les seves vessants. Enguany les Santes Esportives es porten a terme entre l’11 de juliol i el 28, i ja s’han anunciat diverses novetats de pes. La primera de totes és que després de molt de temps, es recupera la Milla Urbana. Es fa, a més, en un any especial com és el que la Cursa Popular celebra el seu 40è aniversari com una de les cites veteranes de Santes. També s’ha anunciat l’arribada del Trofeu FEM-UEM d’Esport Adaptat.

Torna la Milla Urbana 10 anys després

La Milla Urbana s’havia convertit en una de les grans proves de les Santes, inclús d’abans que les Santes Esportives tinguessin el seu propi estatus. Però aquesta cita, molt atractiva per la mida de la competició i pel gran cartell d’atletes que hi participaven, va abandonar-se al 2008 perquè el CA Laietània, organitzador, no podia mantenir-ho alhora que preparava el Míting Ciutat de Mataró. I va haver d’escollir.

Ara, amb el Míting ajornat fins que l’Ajuntament arregli els problemes, que no són pocs, de la pista municipal d’atletisme, el centre atlètic va decidir intentar revifar una prova amb solera i molt estimada. “Fa mesos que valoràvem recuperar la Milla, i finalment ens hem posat a treballar-ho i es farà com antigament: el 24 de juliol”, explica Andreu Novakosky, director tècnic del Laietània.   Enguany, però, tindrà un petit canvi que segurament els més veterans notaran: el circuit s’invertirà en arribada i sortida per motius tècnics. Però se seguirà fent al passeig marítim, entre Can Dimas i el CN Mataró.

La Milla és una distància de molta tradició, sobretot en territori anglosaxó, i va convertir-se en capdavantera a Espanya de la mà del Laietània. “Venien els millors especialistes, però vam haver d’invertir esforços en el Míting i vam haver d’escollir; ara tenim la intenció que sigui espectacular, començant amb l’elit catalana i qui sap si l’èxit acompanya i amb acords comercials puguem recuperar una Milla dins del calendari estatal en un futur”.En total hi haurà uns 25 atletes per cursa i està previst que es facin 7 curses: dues d’elit, dues veteranes, dues d’edat de formació i una setena que seria oberta a atletes que no tinguin llicència a la Federació d’Atletisme.

La cita, el 24 de juliol a partir de les 19h al Passeig Marítim.

Santes Esportives inclusives amb Club FEM

L’altra gran novetat d’aquestes Santes Esportives està relacionada amb la inclusió i la voluntat de fer que l’esport sigui per tothom El Club FEM organitzarà el I Trofeu Bàsquet d’esport adaptat per potenciar i visibilitzar la inclusió social. Un pas més en un terreny on les Santes fa temps que està demostrant una sensibilitat especial gràcies sobretot al DisSantes i al treball des de la Fundació Maresme en aquest sentit. El 21 de juliol, des de les 9h al Josep Mora quatre equips d’esport adaptat i algun de la UE Mataró participaran en un primer torneig que vol ser el tret de sortida per, en properes edicions, aconseguir més inscrits i nous conjunts que facin créixer aquesta iniciativa.

bàsquet clum FEM

La voluntat del FEM és clara: “Ser un vehicle perquè els nanos puguin fer qualsevol esport”. Ho explica la seva presidenta, Dèlia Pont, que destaca com des de l’entitat estan treballant per signar “convenis amb diversos clubs de la ciutat perquè puguin formar part dels seus equips; en tenim ja amb la UE Mataró, els Lluïsos, un equip de Zumba Rítmica, el Cirera i Atlètic Masnou, la Penya l’Esplanada i estem treballant per trobar-ne d’altres amb el Joventut Mataró i l’Iluro HC”.

El FEM té un funcionament molt senzill: “Oferim als joves que vulguin practicar esport sortida a diverses propostes a la ciutat, i si algú vol fer un esport que no tenim conveni, treballem per crear un nou grup i lligar-nos amb algun club que ho tingui per treballar amb ells”.

L'entitat va arrencar el 2009, i la nova direcció amb Pont de pesidenta i Berta Carreras de Coordinadora treballa des de 2016 buscant aquestes col·laboracions amb entitats de tot tipus. Són elles les impulsores d’aquest primer torneig a les Santes: “Vam parlar amb l’Ajuntament perquè volíem tenir alguna activitat esportiva; comencem amb tres equips més del Maresme però esperem augmentar no només en equips, sinó també en disciplines de cara als propers anys”.

A la revista d'aquesta setmana trobareu tots els actes esportius de Santes

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive